VinCE Magazin

5 ok a sok közül, amiért szeptemberben is érdemes VinCE Magazint olvasniIzgalmas napokat élünk: elkezdődött az új iskolaév, beköszöntött a szüreti időszak, kezdetét vette a Budapest Borfesztivál, és holnap az újságárusok polcaira kerül a VinCE Magazin legújabb száma. Nemzetközi versenyeken aranyérmet kiérdemelt magyar borokat teszteltünk, édesszájúaknak ajánlunk recepteket, bemutatjuk Fokföld különleges borait, Senával ellátogattunk a Csányi Pincészethez, Nánási Pállal pedig az Agárdi Pálinkafőzdébe – és mindezen kívül számos színes témával készültünk olvasónk számára.

1. Leteszteltünk egy sor aranyérmes bort.

Tobzódtunk a jóban, hiszen minden bort, mely a tesztelők poharába került, elismert szakértők „kóstoltak elő” a világ nagy és méltán híres borversenyein. Most összegyűjtöttük az érmes borok nagy részét, hogy megmutathassuk, milyen csodálatos eredményeket érnek el a magyar borászok a világban, és olvasóinkkal együtt tudjunk örülni, osztozni e remekművek élvezetében. Ha sikerül belőlük nagyobb tételt beszerezni, még évekig újra és újra élvezhetjük a „siker ízét”!

2. „Cukormázas” recepteket ajánlunk.

Méltatlanul kevesen ismerik kis hazánkban Ötvös Zsuzsi nevét, 2010 óta működő blogját, a Praliné Paradicsomot azonban annál több édességrajongó és házi cukrász látogatja. Komplex és szezonális kreációi, valamint pontos, jól követhető receptjei garantáltan meghozzák a kedvünket az otthoni sütéshez!

3. Bemutatjuk a fokföldi borok rendkívül változatos világát.

A rangos nemzetközi borversenyeket általában az exportpiacokon – Angliában, Belgiumban, Amerikában, Hongkongban, Japánban – rendezik, hiszen eredményeikkel a fogyasztóknak kínálnak kalauzt. Az International Wine & Spirit Competition (IWSC) az egyik kivétel, mivel a dél-afrikai és kaliforniai borokat az adott országokban veszik nagyító alá. Az IWSC nemzetközi bírájaként így került sor szerzőnk júliusi fokföldi látogatására.

4. Senával ellátogattunk a Csányi Pincészetbe.

Aki egyszer is látta az Irie Maffia világzenei együttes énekesnőjét, a ghánai Sena Dagadut, ahogy energiájával betölti a színpadot, sosem felejti el. Nem véletlen, hogy épp ő volt villányi pincelátogatásunk vendége: a megújuló Csányi Pincészet lendületben van, már csak az kell, hogy ez messzire látsszon és hallatsszon is.

5. Nánási Pállal az Agárdi Pálinkafőzdében jártunk.

Ebben a rovatban sok különböző embert hoztunk már össze, most azonban annak a ritka eseménynek lehettünk tanúi, hogy két ember már nélkülünk is egymásra hangolódott, mi pedig csak kapkodtuk a fejünket, hogy el ne mulasszuk a legérdekesebb információkat és a legemlékezetesebb pillanatokat. Nánási Pált már jóval ezelőtt megbűvölte a pálinkák világa…

Tags: , ,

Comments are closed.