VinCE Magazin

Egy hétvége, melyen a whiskyé a főszerepŐsszel egymást érik a borfesztiválok és -kóstolók, a hideg beálltával azonban a rövidebb italok is reflektorfénybe kerülnek. Immár hagyománnyá vált, hogy még a tél beköszönte előtt az exkluzív párlatok közül válogathatunk a nagyszabású Whisky Show-n, s így lesz ez idén is október 14–15-én. 

Fotó: Whisky Show 2016

A Whisky Show nem csupán a whiskykről szól, más italok és finomságok is terítékre kerülnek majd. Igen széles párlatkínálattal és színes programokkal várnak mindenkit a szervezők immár hetedik éve. Ezen a rendezvényen olyan párlatokat, különleges italokat lehet majd megkóstolni, amikről eddig sokan még nem is hallottak.  A világ minden tájáról származó whiskyk mellett francia, spanyol, angol típusú rumok, ízletes ginek, a szőlőszemek zamatát idéző armagnac vagy az illatos almából készült calvados ejti rabul az érdeklődőket, de lesz koktélkészítő-verseny is, ahol a bartenderek kreatív, új ízekkel, izgalmas kreációkkal készülnek majd. Azok számára, akik még nem barátkoztak meg a whiskykkel létrehozták a Gin-teraszt, ahol vérpezsdítő koktélok és frissítő gin&tonikok készülnek majd. A Gin-terasz kínálatában 31 féle gyógy- és fűszernövény lepárlásával készült gin is szerepel majd.

A rendezvényen az ital- mellett izgalmas gasztrokiállítók is jelen lesznek, akiktől azt is megtudhatjuk, milyen ínyencségeket lehet kiváló párlatokkal, így rummal, whiskyvel, vagy calvados-szal megbolondítani. Lesz kézművescsoki-kóstoló is, ahol az is kiderül majd, hogy melyik ízvilághoz melyik párlat illik a legjobban.

A nemzetközileg is elismert, rangos esemény október 14–15-én mindkét nap 14-től 21 óráig népesíti be Budapesten a Corinthia Hotel Budapest  termeit. Az eseményre már kaphatók a jegyek korlátozott számban 7500 forintért. A helyszíni jegyváltás esetén a belépőjegy szintén 7500 forintba kerül: ekkor a jegyértékesítés a résztvevők számától és a helyszín befogadóképességétől függően történik. A standard belépőjegy tartalmazza a kóstolópoharat és 5 darab kóstolójegyet.

További információ: www.whisky-show.hu

Tags: , ,

Comments are closed.