VinCE Magazin

Már a franciáknak is van kék borukTavaly a spanyol Gik nagyot dobbantott a kék bor feltalálásával – a nagyon Instagram-kompatibilis ital bebizonyította, hogy létezik egy széles közönség, akik nem a bor minőségét veszik elsősorban figyelembe, sokkal inkább a csomagolás, vagy maga az ital vizuális értéke számít nekik. A 11,9 alkoholtartalmú bor érlelés nélkül készítik, a színét fehér és vörös szőlők egyedi kombinációjának köszönheti.

A franciák kék borát, az Edent a londoni Frieze Art Fairen mutatják be október közepén. A készítő szerint „még a pezsgőnél is finomabb” italt provence-i chardonnay szőlőből készítik, magasabb cukortartalmának köszönhetően jéggel is finom. Színe is nagyon kifinomult – a borász-vállalkozó Aymeric V Bruneau egy igazi francia színt, az Yves Klein nevével fémjelzett Klein Blue-t választotta, így az Eden a spanyol testvérénél kicsit ultramarinosabb, áttetszőbb kéket ad.

A Földközi-tengert és a francia riviéra elegáns, fényűző életmódját idézni kívánó kék italt több generáció borkészítői szakértelmével készítik. A Bruneau családban már az ükapa, Gaston is borászattal foglalkozott, ő alapította a Mareau-aux-Pres borászatot Orleans közelében, 1931-ben, a nagyapa, Valere pedig körtéből készült brandyre specializálódott.

Egy üveg Eden közel 16 ezer forintért lesz megvásárolható a londoni Frieze Art Fairen, írta a Drinks Business.

Tags: ,

Comments are closed.