Hanuka első két napján, közel-keleti és észak-afrikai ízkavalkáddal jön a decemberi Globalista Konyha-vacsora, melyen évek óta először újra Josh Katz lesz a házigazda.

Fotó: Globalista Konyha

Josh Katz, az észak-londoni BERBER & Q közel-keleti grillétterem chefje a Globalista Konyha egyik első vendégszakácsa volt 2013 novemberében. Az étterme azóta annyira felfutott, hogy rendkívül nehéz volt újra Budapestre csábítani, most viszont sikerült.

Fotó: Globalista Konyha

A decemberi menüből árad, hogy Josh a Közel-Kelet szerelmese. A menü olyan ínyencségektől hemzseg, mint a tahinis-diós égetett padlizsán, vagy az oregánós-tejfölös sült cékla. A húsimádók kipróbálhatják Josh marhalapockáját borbolyával, kardamomos rizzsel és égetett joghurttal, a vegetáriánusoknak pedig az egészben sült karfiol shawarmát ajánljuk. Desszertnek kihagyhatatlan a narancsvirágos sajttorta,amit tahini morzsával és szilvakompóttal tálalnak. A fogások mellé a tokaji Oremus Pincészet tételei kerülnek a poharakba.

A vacsorát két időpontban tartják, asztalt a Globalista Konyha oldalán lehet foglalni – érdemes sietni, ugyanis a jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A vacsora ára 17900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a fogásokhoz párosított borokat és az ásványvizet is.

További információ: Globalista Konyha