Megvan, ki tervezi a Château Mouton Rothschild idei művészi címkéjét: Gerhard Richter német művész alkotásába öltözik majd a 2015-ös vintage grand vin. Így a ma élő legkeresettebb művész absztrakt művével folytatják 1945 óta tartó hagyományukat, ami egy 1924-es évjárat címkéjével kezdődött.

Fotó: Decanter

A 2017-es címke a Flux címet viseli, ami egyben a technikát is jelenti, amivel a művész jellegzetes „fotófestményei” készülnek. Richter szerint a technika eredménye „egyszerre véletlenszerű és aprólékosan eltervezett”.

Az idei címke megtervezéséhez már a Rothschild birtok új tulajdonosi generációja kérte fel Richtert, akinek tehetségét gyakran Picassóhoz mérik. Abstraktes Bild című munkájával legutóbb rekordot döntött, mikor a Sotheby’s aukciósház 30,4 millió fontért árverezte el – ez a legtöbb, amit élő festő alkotásáért valaha aukción fizettek.

Tavaly az egyik legnevesebb brit művész, David Hockney készített borcímkét „In memory of Philippine” felirattal a néhai Philippine de Rothschild bárónő tiszteletére. Előtte 1964-ben Henry Moore, 1990-ben Francis Bacon, 2004-ben Károly herceg, 2006-ban pedig Lucian Freud kapta meg ezt a feladatot.

Forrás: Decanter