VinCE Magazin

Csodára várva: itt a VinCE Magazin novemberi száma!Aszúkat kóstoltunk, majd a világ édesborainak nyomába eredtünk, később pedig Franciaország szíve felé vettük az irányt, hazatérve ellátogattunk a Garamvári Pezsgőpincészetbe, s végül borozva lustálkodtunk az otthonunkban. Nálunk ilyen a november.

1. A burgundi Loire

Noha mélyen Franciaország szívében járunk, ezt a régiót mégis úgy nevezik: Loire Bourguignonne, vagyis a burgundi Loire. Fedezzük fel együtt!

2. Csodára várva

Az aszúkóstoló mindig ünnep, olyan borokkal, melyek rendre maguk mögé utasítják a világ édeseit. Számunkra mindig karnyújtásnyira van Tokaj, talán ezért is felejtjük el néha, milyen szerencsések vagyunk, hogy ebben a pici szőlőfajta kapható ár ajánlott fogyasztás országban ilyen kincsek születnek. Most talán mégis túl sokat vártunk a különlegesnek beharangozott 2013-as évjárattól, és bár csillagözön nem volt, ezek a borok mindenképpen megérdemlik a figyelmet és az ünnepi alkalmakat!

3. A folyékony arany nyomában

E havi kurzusunk témája a világ prémium természetes édesborai. Amikor desszertborokra gondolunk, valamiért óhatatlanul az ünnepek, a csillogás, duruzsoló kandalló hangulata ugrik be. Talán csak sztereotípia, hogy az édesborok fogyasztását mindig valamilyen neves alkalomhoz kötjük, ám a világ desszertbor-fogyasztási kultúrájában is ez a tendencia mutatkozik.

4. Gyümölcsösebb, mint egy champagne!

A keskeny budafoki utcába kanyarodva nem is sejtjük, micsoda birodalmat rejt itt a föld mélye. Vendéglátónk, Garamvári Vencel szélesre tárja a pinceajtót, és bevezet a titkok birodalmába. Az 5400 négyzetméteres föld alatti labirintusban több mint 400 000 palack pezsgő érlelődik katonás rendben, méltóságteljesen.

5. Borús november, édes lustaság

Általában arra adunk tippeket, hogy hova érdemes utazni, hol lehet valami újat kóstolni, de arról kevesebb szó esik, mennyi új boros élmény várhat ránk a saját lakásunkban is, ha egy lábtörés vagy csupán a rossz idő miatt otthon kell maradnunk.
A VinCE Magazin novemberi száma megtalálható az újságárusoknál.

A VinCE Magazin legújabb száma már elérhető az újságárusoknál.

Tags: , ,

Comments are closed.