Budapest először ad otthon a borturizmus legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi eseményének, az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének 2018. április 10–12. között. A háromnapos rendezvény két konferencianapból és egy egész napos workshopból áll. A konferenciára november végéig lehet kedvezménnyel jelentkezni.

A rendezvény járt már Champagne-ban, Portóban és Barcelonában is. A 2017 márciusában Olaszországban megrendezett konferencián első ízben vett részt hazai turisztikai szervezet, a Magyar Turisztikai Ügynökség, arany fokozatú támogatóként. A Nemzetközi Borturisztikai Konferencia és Kiállítás szicíliai állomásán Magyarország abban az elismerésben részesült, hogy elnyerte a jövő évi nagyszabású borturisztikai esemény rendezési jogát. A 2018-as turisztikai konferencián lehetőség nyílik bemutatni Magyarország borvidékeit a nemzetközi szakmai közönségnek és népszerűsíteni hazánkat mint borturisztikai desztinációt.

A háromnapos eseményen évről évre közel 300 borturisztikában érdekelt cég képviselteti magát. Magyarország borvidékei jövő áprilisban bemutatkozhatnak a borturisztikai utazási irodák, tour operatorok, szakmai szervezetek képviselőinek, hiszen a budapesti Marriott szállodában hallható előadások mellett egy vezetett országkóstolón keresztül is képet kapnak hazánk borairól, borturisztikai lehetőségeiről.

Az érdekelt magyar termelőknek, utazási irodáknak, szakembereknek három minőségben van lehetőség a rendezvényen részt venni:

– Konferenciarésztvevőként a rendezvény 2018. április 10–11-i konferencianapjain. November végéig kedvezményes elővételi jegy igényelhető a rendezvény weboldalán (www.iwinetc.com) keresztül, az ár a rendezvény közeledtével fokozatosan emelkedik.

További lehetőségek a szolgáltatói részvételre:

– A konferencián kiállítóként is lehetőség nyílik megjelenni a Marriott szálloda aulájában kialakított kiállítói térben, 2018. április 10–11-én. A kiállítói díj a konferencián való részvételt is tartalmazza a kedvezményes „early bird” kiállítói díj fejében, 2017. december 31-ig.

– A rendezvény két konferencianapját követően, 2018. április 12-én zajlik az egész napos Wine Tourism Workshop, amelyre a szervezők szintén fenntartanak kedvezményes áron helyeket a magyar szolgáltatóknak az év végéig.

A kedvezményes kiállítói és workshop díjakról, a jelentkezés menetéről a Magyar Turisztikai Ügynökség Bor- és Gasztromarketing Főosztályán, a bor@mtu.gov.hu címen lehet érdeklődni.