Ha idén decemberben a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját, legtöbb régióját bemutató rendezvényre vágyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a Bormedence – Borok, ízek, élmények a Kárpát-medencéből rendezvénysorozat következő eseményét, mely a hagyományos magyar szőlő- és borfajtákat állítja a középpontba.

A rendezvényen Boregyetem mesterkurzusokon vehetünk részt: bemutatkozik Érmellék ősi bakator szőlőfajtája, valamint 2017, a furmint évének jegyében kiemelt figyelmet kap a régió legjelentősebb fajtája is.

Az ismert szakértőkön kívül kevésbé ismert, kiváló borászok is kiállítanak majd. A Bormedencén minden évben kiválasztanak egy-egy magyarországi és egy határon túli községet, idén a tokaji Abaújszántó és a partiumi Érmellék lesznek a díszvendégek.

December 8-án 16 órától látogatható rendezvényre 50 kiállítót hívtak az Olasz Kultúrintézet történelmi épületébe. A sétálókóstolón 22 borvidék és 7 külhoni régió borait lehet kipróbálni, kísérőként pedig Kárpát-medencei agrár termékeket kóstolhatunk. A rendezvény célja, hogy különböző szakmai szervezeteknek is megjelenési lehetőséget biztosítson, így átfogó Kárpát-medencei és szakmai körképet adva.

További információ: www.bormedence.hu