A Dohány utcai Veritas főhadiszállás mellett nyílt Budapest legújabb, s minden bizonnyal legnagyobb kínálatú borbárja, a Veritas Winebar, melyben a borkereskedés összes tétele (360 bor) kapható.

Fotó: Veritas Borbár

A folyamatosan változó, 60 boros poharazott kínálat abban is egyedülálló, hogy ugyanolyan súllyal szerepelnek a külföldi tételek, mint a hazaiak, egyfajta nemzetközi kitekintést, kontextust biztosítva. A bár szakmai tanácsadója Szik Mátyás háromszoros sommelier-bajnok, aki az étlap összeállításában is közreműködött. A Veritas Borbárban ugyanis konyha is működik, s hideg sonkáktól és sajtoktól a gulyáson, rántott húson át a mákos gubáig lehet klasszikus ételeket kóstolni, amelyeknek fűszerezését, ízvilágát úgy alakították, hogy minél rugalmasabban tudjunk hozzájuk borokat párosítani.

Nemcsak a borguruk, hanem a kezdő érdeklődők számára is izgalmas programnak ígérkeznek a havonta két alkalommal zajló borvacsorák, egy hazai és egy külföldi pincészet, s borászaik részvételével. Nagy érdeklődés fogadta a dél-afrikai Simonsig, valamint az olasz Fantinel borászat vacsoráját, s a Vida-Disznókő páros est szintén sikeres volt. Érdemes figyelni a Facebook-oldalukat a közelgő eseményeik miatt.

További információ: www.veritaswinebar.hu