VinCE Magazin

Kelet-európai boroké a jövő?2018 ígéretes évnek tűnik a kelet-európai bortermelők számára, miközben a nyugat-európai országokban komoly hanyatlás várható – derül ki az eddigi előrejelzésekből.

Fotó: about-eastern-europe.com

Az idei zuhanó európai trendekkel szemben több kelet-európai ország meg tudja tartani, vagy akár emelni is képes a szüreti számokat. Az előzetes jelentések szerint a magyarországi termelés tartja a tavalyi szintet, Románia pedig 60%-os növekedés elé néz – az európai átlag 14%-os csökkenéssel szemben.

2018-ban a kelet-európai régiók vonzóbbak lehetnek a kalandvágyó borfogyasztóknak, akik jó ár-érték arányú, a megszokottól eltérő borokat keresnek. „Ebben az évben egy brit háztartásban hétköznap este elfogyasztott üveg bor az asztalunkon nagyobb eséllyel származik majd Magyarországról, mint Chiléből” – írja a The Drinks Business a cikkében, melyben az év legnagyobb bortrendjeinek megjóslására vállalkozott.

A Majestic Wine brit kereskedőház előrejelzése más trendeket is felsorol: a jóslatok szerint 2018-ban a megszokottnál nagyobb, magnum palackos borok is jól fogynak majd, valamint a prosecco és a sherry eladása is növekszik.

A VinCE Magazin december-januári számában mi is foglalkoztunk a 2017-es évjárat eredményeivel. Kíváncsian várjuk, az idei előrejelzések mennyire pontosak, és kik lesznek a 2018-as évjárat nyertesei és vesztesei. Addig is a 2017-es számok, legutóbbi magazinunkból:

Forrás: The Drinks Business

Tags: , , , , ,

Comments are closed.