A kínai horoszkóp szerint 2018 a Kutya éve. Ezt azt jelenti, hogy idén mindenkire látványos sikerek várnak és felhőtlen boldogság. Ennek örömére összegyűjtöttünk 5 kutyás címkével ellátott bort, amelyeket érdemes megkóstolni az idén.

Fotó: Daily Mail Online

Marie Antoinette, Chardonnay – Egyesült Államok, 2013

Ezt a nagyrészt chardonnayből és egy kevés colombard-ból álló bort a Decanter kínai szakértője, Denis Lin ajánlja. Sokoldalú bor, az Északipartra jellemző krémes, gazdag ízvilággal, amely szépen illik számos kínai újévi ételhez.

 

Hoopla, Chardonnay – Kalifornia, 2014

Ennek a kaliforniai bormárkának a megalkotói nagy kutyarajongók. Energikus, vidám boraik ihletői a két kutyájuk, Maya és Sophie. A chardonnay készítésébe is annak köszönhetően vágtak bele, hogy egy séta során a két kutya messzire szaladt, és gazdájuk egy chardonnay-val teleültetett birtokon talált rájuk.

 

Mutt Lynch, Chardonnay – Kalifornia, 2016

A kaliforniai Mutt Lynch Pincészetnek több kutyája is van, akikről részletesen is lehet olvasni a honlapjukon, ahogy arról is, hogy a borászat 1995 óta több állatvédő egyesületet is támogat, ezt pedig gyakran jelzik boraikon is.

 

Stray Dog, Zinfandel – Kalifornia, 2006

A kaliforniai Mark Grendon bora könnyű és gyümölcsös; kávé-, dióaroma pezsdíti fel az egyébként kissé áfonyás ízvilágot.

 

Red Rover, Merlot – Kalifornia, 2005

Az utolsó darab, amelyet bemutatunk, ez gyümölcsös, kissé cseresznyés ízvilágot idéző, és egyben finoman fűszeres merlot.

 

A borokról készült fotók a pincészetek saját képei.