VinCE Magazin

Mi a jó a februárban? Például a VinCE Magazin legújabb száma!Franciás hosszúhétvége, bordeaux-i borok tesztje, rendhagyó gyárlátogatás Zwack Sándorral és a Halott Pénzzel, mátrai pincészetek szemléje, feltörekvő angol boripar, vermutkörkép és még sok egyéb érdekesség a VinCE Magazin februári számában.  

1. Bordeaux testközelből – 60 óra a bor fővárosában

Bordeaux a francia vidéki város etalonja. Nagy boros rendezvényei világhíresek, de milyen programot állítson össze egy gasztroturista, aki kultúrát és kulináris élvezeteket keresve érkezik egy franciás hosszú hétvégére?

2. Noblesse Oblige – Magyarországon kapható bordeaux-i borok tesztje

A származás kötelez, egy bordeaux-i borral szemben jogos elvárásaink vannak. A vörösborok Mekkája, a már-már misztikus tisztelet övezte „Bal part” etalon, melyhez mindenki más méri magát. Érezni és élvezni akarjuk a terroir ízét és erejét. Viszont ehhez picit mélyebbre kell nyúlni a pénztárcánkban, és várni, mert ezeknek a boroknak idő kell: az érett kor előny, a fiatalság pedig tannin, tannin, tannin.

3. Rendhagyó gyárlátogatás Zwack Sándorral és a Halott Pénzzel

Egy 2500 m2-es pince húzódik a pesti aszfalt alatt, karnyújtásnyira a Duna-parttól. A pincében mintegy 500 különböző méretű tölgyfa hordó pihen szép sorban, felette régi gyárépület magasodik. A falak között tapintható a történelem, a hordókban pedig érlelődik az Unicum.

4. Az ébredő Mátra

A Mátrai borvidékre érdemes odafigyelni. Az elmúlt években jelentős változások mentek végbe hazánk legnagyobb történelmi, vulkanikus hegyvidéki borvidékén. Egyre több izgalmas mátrai borra kaphatjuk fel a fejünket, és szívesen fordulunk az Év Bortermelője cím legfrissebb – és egyben első mátrai – nyertese, Szőke Mátyás borvidéke felé.

5. Elefánt az ajtó felett – Az angol pubok világa

Az angol vidéki élet középpontja és a nagyvárosok féltve őrzött kincsei a hagyományos angol pubok, amelyek az évszázadok során keveset változtak, most azonban próbálnak alkalmazkodni a modern világ igényeihez – nem is mindig hátrányukra.

A VinCE Magazin februári száma február 8-tól megtalálható az újságárusoknál.

Tags: , , , ,

Comments are closed.