Milyen ínyencségeket fogyasztanak a világ különböző tájain? Merre érdemes kalandozni az ízek világában? Most hétvégén minden kiderül, ugyanis három napig a világkonyháé a főszerep a Hold utcában.

Hagyományteremtő céllal indult három éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac legnagyobb éves gasztronómiai eseménye. A háromnapos program a farsang utolsó hétvégéjén zajlik, Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra. Idén február 9-11. között lesz az evőbuli, amely egy kicsit megújul: a hangsúly a világkonyhákon lesz. A résztvevők olyan ételeket is kóstolhatnak a Hold utcában, amelyeket a világ bármelyik híres piacán is szívesen fogyasztanak, a sushitól a baokon át a mezzékig és BBQ szendvicsekig. Japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni és olasz ízek várják a látogatókat. A kóstolás már a bejárat előtt elkezdődhet. A hazai gasztro-élet kedvelt helyei és szereplői kapnak teret: jön a Baotiful&Impostor, a Babka Budapest, a Digó nápolyi pizzái, a Céltorony BBQ, a pécsi Balkán Bisztró, a Mexkitchen, a Japanika.

Persze a piaci helyek szintén izgalmas fogásokkal készülnek az eseményre, a jól ismert kedvencek mellett, mint a pelmenyi, az osztriga, a buja rántott hús vagy a csülök, számos különleges fogás készül az alkalomra. Széll Tamás és a Stand25, Lakatos Márk és a Lakatos Műhely, Szabó Győző és a Steamboo, az újonnan nyitott Société.Gastro, Bíró Lajosék, a Haxen Market, a Kandalló Market, a Sparhelt Bisztró, a Vörös Homár, a Panificio il Basilico, a Kobe Sausages, a Gusto Delicate és még számos üzlet, termelő kínálatából válogathatunk három napon át. A Belvárosi Piac pénteken és szombaton hosszabbított nyitva tartással, este tíz óráig üzemel, és vasárnap délelőtt tizenegytől késő délutánig zajlik a brunch.  Az ételek mellé pop up pezsgőbár, borbár, pálinkabár, söröző is megtalálható lesz a Piacon, akárcsak a termelői házi szörpök és gyümölcslevek. Az evés-ivás mellett zenei programokkal is készülnek a szervezők, a rezidens DJ Ernő Piaf, akik sokan a balatonfüredi Kredenc bárból ismerhetnek. Péntek este 7 órától Henderson Dávid és Tóth Dávid duója játszik, szombat este pedig Kullai Timi varázsol zongorával és énekkel igazi bárhangulatot.

A rendezvényre ingyenes a belépés, valamint a ruhatár is. A pohárpontokon letét ellenében vehető át boros pohár, melyhez egyúttal jár egy nyereményjáték kártya is, napi tombola, valamint egy vasárnapi főnyeremény sorsolásával. Az biztos, hogy a tél legkülönlegesebb gasztronómiai eseménye mindenkinek tartogat kedvére valót, a klasszikus ízektől a világkonyhák népszerű fogásain át az igazi piackonyhákig. Érdemes felkeresni a Hold utcai vásárcsarnok épületét a farsang zárásaként, hiszen családi programnak és ínyenckedésnek is kiváló alkalom a Töltött Hold Gasztrovíkend.

Az eseményről további információk elérhetőek a honlapon és a Facebook eseménynél.