VinCE Magazin

Saját rosét dobott piacara Bon JoviJon Bon Jovi, az amerikai rocksztár egy prémium languedoci rozéval jelent meg a borpiacon.

Fotó: The Drinks Business

Bon Jovi, fiával, Jesse Bongiovival és egy Languedoc specialista borásszal, Gerard Bertranddal közösen alkotta meg a Diving into Hampton Water (Búvárkodni Hampton vizeiben) nevű rozét.

A bor grenache, cinsault és mourvèdre szőlőfajták keresztezésével készült; a nevét pedig azokról a lusta napokról kapta, amelyeket Jon és Jesse közösen töltöttek Hamptonban.

Fotó: Scott Fox and Kat Callaghan

Bon Jovi eredetileg Pink Juice-nak (rózsaszín üdítő) szerette volna elnevezni az italt, de a fia ragaszkodott a Hampton Water (Hamptoni víz) névhez. Apa és fia a világ minden tájáról rengeteg rozét megkóstolt, mielőtt Bertrand dél-franciaországi telkén kötöttek ki. Az amerikai zenész nagyon boldog, mert úgy érzi, a francia borásznál valóságos kincsre bukkantak. Bertrand pedig azt állítja, zene és bor nagyon szoros kapcsolatban állnak egymással. Véleménye szerint az ital frissítő és élénk, jellegzetes mineralitással.

Forrás: The Drinks Business

Tags: , ,

Comments are closed.