A fejlett piacokon – így Magyarországon is – egyre tudatosabbak a vásárlók, és dinamikusan nő az érdeklődés az egészséges, értékes és magas tápanyagtartalmú prémiumkategóriás élelmiszerek iránt.

 

Hazánkban számos termelő állít elő nemzetközi összehasonlításban is versenyképes élelmiszereket, azonban integrált értékesítési és marketingeszközök híján csak korlátozottan képesek elérni a hazai és az exportpiacokat. Az Áldomás márka erre a kihívásra nyújt teljes körű megoldást. A hiánypótló kezdeményezés elérhetővé teszi a kárpát-medencei, minősített termelők prémiumkategóriás élelmiszereit a magyar és természetesen a nemzetközi piac igényes fogyasztói számára is. A Magyar Nemzeti Kereskedőház vezetésével, széles körű szakmai összefogás eredményeként megvalósult közösségi márka célja, hogy professzionális arculattal, kapcsolt marketingtámogatással, irányított értékesítési csatornákon keresztül nyisson utat a bel- és külföldi piacokon a hazai élelmiszertermelők számára.

A fogyasztók bizalmáért

Mára 58 termelő 166 terméke kapta meg a márkanév és hozzá kapcsolódó védjegy használati jogát, aminek feltétele a szigorú követélményrendszer teljesítése. A Fogyasztóbarát Védjegy sajátossága, hogy egyedülálló módon a teljes termelési láncban vizsgálja a tanúsítási követelmények teljesítését. A tanúsítás során alapfeltétel, hogy a termék tulajdonságai minél jobban közelítsenek a természetes, hagyományos, környezetkímélő, a fenntarthatóságot biztosító, a vegyi anyagtól mentes élelmiszerekhez. Ugyancsak feltétel a teljes termelési láncra kiterjedő átláthatóság, nyomon követhetőség biztosítása, fenntartása. Fontos szempont továbbá, hogy a kedvező tulajdonságokat hitelt érdemlő bizonyítékokkal is alátámasszák. A szigorú előírások betartását rendszeres auditokkal garantálják. Az Áldomás márkával ellátott termékeken minden esetben megjelenik a Fogyasztóbarát Védjegy, amelynek egyik szerepe a fogyasztói bizalom helyreállítása és az értékes prémiumtermékek piaci pozíciójának erősítése.

A termőföldtől az asztalig

Egyre fontosabb, hogy az élelmiszerek, amelyek nap mint nap az asztalunkra kerülnek, ne csak ízletesek legyenek, hanem a szó legnemesebb értelmében tápláljanak is. Az Áldomás Magyarország és a Kárpát-medence gazdag gasztronómiai értékeit, kiváló minőségű élelmiszereit juttatja el a fogyasztóknak. A legkiválóbb magyar termelők folyamatosan csatlakoznak prémiumkategóriás termékeikkel az Áldomás márkához, így a termékskála napról napra bővül. Minden termék keresztülmegy a szigorúan ellenőrzött minősítési folyamaton a termőföldtől egészen az asztalig, ezzel biztosítva az élelmiszerek kiváló minőségét. A nagyszerű alapanyagok, a kíméletes feldolgozási eljárások, a teljesen GMO-mentes előállítás, a lehető legkisebb mértékű vegyszer-, ízfokozó- és adalékanyag-használat mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az Áldomás termékekből készült ételek a szervezet működésére is kedvezően hassanak, így segítve elő az egészségtudatos táplálkozást.