VinCE Magazin

Csúcsdesign Olaszországból – Bormioli Luigi és Bormioli Rocco termékek a TallérCo-tólA gasztronómiai élmény már a látvánnyal kezdődik, és ez nemcsak az ételek, hanem az italok esetében is maximálisan igaz. Egy koktél már küllemével lenyűgözhet, a boroskehely pedig már formájával ígéri az illatok és zamatok páratlan élményét. Az olasz Luigi Bormioli  pohárcsaládjai  professzionális, Rocco Bormioli termékei pedig elsősorban otthoni felhasználásra készülnek.

Évszázadok tudása

Az olaszországi Parma környéke nem csak a sonkáról híres: itt kezdte meg az üveggyártást a Bormioli család már a XIX. században. Luigi Bormioli az apjától örökölt pénzből alapította üzemét 1825-ben. Nem újoncként vágott bele: évszázadok óta minden felmenője üveggel foglalkozott, a Bormioli nevet az üvegkészítés kapcsán már 1300-as évekből származó iratokban is fellelhetjük. A manufaktúra az 1950-es években Olaszország vezető üveggyárává vált, amelynek termékei ma több mint 100 országban elérhetőek.

Koktélok a jövőből

A Luigi Bormioli termékcsalád számára fontos terep a bárkultúra, és hogy mennyire követik a bártrendeket, azt bizonyítja legújabb koktélos termékvonaluk, a Mixology. A termékcsaládot egy milánói „futurista mixológussal”, Yuri Gelminivel fejlesztették, minden darabja luxusminőségű, ólommentes, környezetbarát, mosogatógépben mosható, és kiválóan alkalmas a legkülönlegesebb koktélok elkészítésére és prezentálására is.

Kisértés a pohárban

A Bormioli új borospohár-családja, a Tentazioni ‚kísértések’ minden darabja kivételes módon koncentrálja az illatokat, ezért a hagyományos poharakhoz képest még szebb arcát mutatja legszebb borainknak. A cég mintha csak a VinCEre járó ínyenceket, borőrülteket tartotta volna szem előtt: a bordeaux-i, a merlot- és a chardonnay-pohár mellett készítettek saját poharat az új kézműves őrület, a narancsbor számára is, kétféle buborékosoknak szánt kelyhük is van, és létezik egy kisméretű, könnyen hordozható úgynevezett kóstolópohár is.

Higgyen a szemének és az orrának!

Nézze meg a Bormioli cég legújabb fejlesztésű termékcsaládjait a VinCE Budapest Wine Show-n, a TallerCo. Kft., az olasz márka kizárólagos forgalmazója standján.

A TellérCo Kft. a 118-as és a 119-es standoknál várja az érdeklődőket.

Tags: , , ,

Comments are closed.