VinCE Magazin

A luxus íze – Louis Vuitton Moët Hennessy borokat kóstolunkA VinCE Budapest Wine Show egyik legexkluzívabb mesterkurzusán a luxusba kóstolhatnak bele az érdeklődők. A Louis Vuitton Moët Hennessy luxusmárkákat tömörítő csoport borászati divíziója az Estates & Wines, amelynek nagykövete, Wendy van den Schrick ad ízelítőt a gyűjteményből.

Fotó: Estate and Wines

Az Estates & Wines borászatok egyedülálló kollekciója: sokszínű terroirokkal, eredettel, kiváló borokkal és emberekkel. A mesterkurzus résztvevői a legendás új-zélandi Cloudy Bay borait, valamint az argentin Terrazas los Andes malbec-jeit kóstolhatják meg Wendy van den Schrick vezetésével.

A Moët Hennessy akkori elnöke, Robert-Jean Vogüé korát megelőző stratégiája alapján 1955-től kezdve fektetett be világklasszis borászatokba, vagy hozott létre újakat még fel nem fedezett, vagy már elfeledett régiókban. Ezeket a pincészeteket 2003 óta az Estates & Wines fogja össze a csoporton belül. Az elmúlt több mint hat évtized alatt számos kontinensen régiójuk meghatározó szereplőivé váltak a borászatok, és a sokszínű portfólió minden bora az adott terroirt fejezi ki. Az Estates & Wineshoz tartoznak olyan ikonborok is, mint a Cheval des Andes, vagy a 2013-as évjárattal bemutatkozó Ao Yun, a Himalája lábánál fekvő ültetvényekről.

Tags: , , ,

Comments are closed.