A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a nagykoncert élményig minden megvan, és közben ki sem kell mozdulni az apró balatoni faluból. 3 nap, 20+ zenei produkció, jazz, bor, buli, Balaton. 2018. augusztus 2-3-4-én is irány Paloznak!

Az idei Jazzpikniket a nulladik napon a kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Cullum nyitja nagykoncertjével az augusztusi csillagos ég alatt. A sort pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadók folytatják. A pénteket a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler és a báránybőrbe bújt funkos groove-os farkasfalka, az Electro Deluxe erősíti. A brit SOUL II SOUL-nak olyan legendás számokat köszönhetünk, mint a Keep On Moving vagy a Back To Life – frontemberüket, Jazzie B-t még az angol királynő is kitüntette zenei munkásságáért. Az Electro Deluxe formációnak igazán az élő fellépésekben van az ereje. Zenéjük fokozatosan vált a könnyed electro hangzásból tömény jazz és a funk piszkos keverékévé: dögös ritmusok, listavezető slágerek, vintage hangszerelés.

A Jazzpiknik szombati napjának sztárjai a Kraak & Smaak Live Band és a Geszti+Jazz+Az+Lányok produkció. A Geszti+Jazz+Az+Lányok minden, ami Gesztiben jó, egy új, ütős, szórakoztató produkcióba sűrítve. A Rapülők, a Jazz+Az, a Gringó Sztár és a LÉTVÁGY legnépszerűbb dalai egyedi felállással, fúvósokkal szólalnak meg. Geszti Péter mellett itt lesz Váczi Eszter, Behumi Dóri és Kozma Orsi is.

A Kraak & Smaak Live Band neve a „ropogós és finom” kifejezést rejti, ami zenei újításukra utal: fellépéseiken keverik az élőzenét és a DJ-szetteket. A stílusában nehezen behatárolható zenekar mindenből a legjobbat válogatta össze: acid jazzből, hiphopból, soulból, funkból, house-ból.

A Tájház udvarán helyet kapó Fábián Juli Színpadon klubhangulatra és erős hazai zenei felhozatalra lehet számítani. A Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadon a mediterrán jazzé a főszerep, míg a Sáfránkert Vendéglő előtti Audi Stage-en jazzformációk és DJ-k adják a hangulatos aláfestést. A nemzetközi sztárvendégek mellett válogatott hazai fellépőket hívtak a piknik házigazdái: itt lesz a Soul Surge, Kollányi Zsuzsi és Dr. Echo duója és Muck Éva, a 2015-ös év női basszusgitárosa az USA-ban.

És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb balatonfüredi és csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda borai adják, de kaphatók lesznek a környékbeli pincészetek válogatott borai is.

További információ és jegyvásárlás a rendezvény honlapján.

Kedvezményes elővételes jegyek május 31-ig kaphatók.