Péntektől előjegyezhető a Kovács Nimród Winery Grand Bleu 2008-as Nagy-Eged-hegy Kékfrankosa, amely a 2004-es telepítésű kékfrankos ültetvény szűztermése. A Grand Bleu 2008-at a VinCE Budapest Wine Show bemutatóján Elizabeth Gabay és Peter McCombie Master of Wine-ok is kiváló tételnek értékelték.

Mészáros Gabriella nemzetközileg elismert borakadémikus pedig így írt róla: „Mi kell egy ilyen bor megszületéséhez? Kifogástalan terroir, egészséges szőlő, kitűnő évjárat és vélhetően az angyalok lelkes segítő munkája, mert nélkülük ilyen borok nehezen kerülnek palackba. Ez a Kékfrankos maga a BOR, az elemek tökéletes harmóniája. A szűztermés maga általában borvidéktől, fajtától függetlenül különleges értékkel bír, gyűjtői értéke sem elhanyagolható.”

A 2008-as Grand Bleu a Nagy-Eged Grand Cru legmagasabban fekvő dűlőjéből való; a 2004-ben telepített szőlő legelső szüretének gyümölcse. A szeder, fekete cseresznye és ribizli illatát elegánsan egészítik ki az édesgyökér, fahéj és pörkölt hordó aromák. Zempléni hordóban érlelődött 24 hónapig. A bor szépen tükrözi a nagyon egyedi terroir mészköves, kovás ízvilágát, amelyet szépen kiemel a különleges nagy-egedi savgerinc.

Mindössze 275 palack készült belőle, amelyből most 50 számozott példányt kínálnak eladásra. Ha ön is szeretne egyet, ide kattintva előjegyezhet.