VinCE Magazin

Kihívás pinkben – A nagy rozétesztLegyen légies, könnyed, vibrálóan izgalmas és kifinomultan gyümölcsös, ne túl erőteljes, de azért emlékezetes, s mindezt baráti áron kínálja! Ennek a lehetetlennek tűnő feladatnak próbálnak megfelelni a rozékészítők évről évre. Mi pedig kóstolunk rendületlenül, idén is több, mint 100 tételt! Rozéból nem lesz hiány a nyáron, áprilisi számunkban bemutatjuk a legszebbeket – igaz, ezúttal csak 67-et. Ezek közül pedig most a három legkedvezőbb árú négycsillagos bort ajánljuk olvasóink figyelmébe.

PAULUS MERLOT-PINOT NOIR ROZÉ

PAULUS–MOLNÁR BORHÁZ, MÓR, 2017, SZÁRAZ ROZÉBOR

Halvány rubin- és narancsszín keveréke; nagyon illatos, tutti-fruttis, tetszeni akaró illat. Ízben közepesen telt, élénk savú, lendületes, jó zamatú, némileg fanyar, egy pici kesernyésséget is tartalmazó, jól elkészített rozé, szinte harapható gyümölcsökkel, szép lecsengéssel.

1190 Ft

 

HAJÓS-BAJAI CABERNET SAUVIGNON ROSÉ

KOCH BORÁSZAT, HAJÓS–BAJA, 2017, SZÁRAZ ROZÉBOR

Halvány eperszín, jó intenzitású, tiszta, enyhén fűszeres, piros gyümölcsös, ígéretes illat. Ízben is átjön a fajta fűszeressége, feszes szerkezetű, élénk savú, friss, bár egy kicsit kesernyés tétel, de a piros gyümölcsök íze is végigkíséri a kortyot.

1050 Ft

 

KUNSÁGI KÉKFRANKOS ROSÉ

FONT PINCÉSZET, KUNSÁG, 2017, SZÁRAZ ROZÉBOR

Halvány bíborszín; nagyon intenzív, szamócás, tutti-fruttis, behízelgő illat. Telt íz érett gyümölcsökkel, jó savakkal. Könnyed és könnyen érthető tétel, melyben az érett piros bogyós gyümölcsök mellett megjelenik egy izgalmas levendulás fűszeresség is.

1200 Ft

Tags: , ,

Comments are closed.