VinCE Magazin

Kiválasztották a V4 országok legjobb boraitA 9. VinCE Budapest Wine Show szakmai napján, április 5-én a Visegrádi Csoport tagországainak borai versenyeztek, és ezen a bormustrán Magyarországról a Kristinus Pincészet 2015-ös Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak.

A szakemberek 3 órán át kóstolták a 20 tételt, ezekből választották ki azokat a borokat, amelyek legjobban reprezentálják az adott ország borkészítését, szőlőfajtáit és borstílusait. A borokat a VinCE Magazin tesztjeihez hasonlóan vakkóstolás keretein belül bírálták és pontozták a nemzetközi 20-as pontrendszerben.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a 2017–2018 évi magyar V4 elnökség ideje alatt számos kulturális programot szervezett, a rendezvényeken a gasztronómia és a borok kiemelt szerepet kapnak, hiszen a négy ország borkultúrájának megismertetése az egyik lehetőség arra, hogy hidat képezzünk Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország között.

A VinCE Budapest Wine Show szervezői mindig is hivatásuknak érezték, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a környező országok borainak. A Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve idén először V4-es standokat alakítottak ki, így a nagyközönség számára is elérhetővé vált a V4 országok borkínálata.

Szlovákiából, Búcsról a Vintop Karkó pincészet 2015-ös Cabernet Franc-ját választották be a kiállított borok közé. A pincészet egy pici családi vállalkozás, amely már többször szerepelt jól a VinCE Magazin tesztjein.

Csehországból a Třebívlice borvidékről egy 2014-es Johann Winery White-ot mutattak be, ami Pinot Blancból, Zöldszilvániból, Gewürtztraminerből és Rizling házasításából készült.

Lengyelországból a Winnica Equus, Cabernetis, Prestige 2017 tételt választották, amely mindazon túl, hogy egy impozáns és különleges palackból kóstolható, számos borversenyen ért már el kiváló helyezést.

Magyarországról a Kristinus Pincészet 2015-os Olaszrizlingje lett a befutó. A modern dél-balatoni borászatban a borkedvelőket komplex borélménnyel, bormozival, fine dining étteremmel és szálláslehetőséggel is várják.

További információért kattintson ide!

Tags: , ,

Comments are closed.