A Sofitel Budapest Chain Bridge 2012 óta minden évben megalkotja saját borházasítását a Szentesi Pincével közreműködésben, amelyet a készlet erejéig a ház boraként kínál a vendégek számára. Hétfőn a VinCE Magazin is képviseltette magát abban a szakértői gárdában, akik segítettek kiválasztani a hotel idei borát.

 

Fotó: Ódor Dorottya

Az ötlet hét éve fogant meg, mert az étterem vezetése fontosnak tartotta, hogy a sommelier-k igazán jól ismerjék a borokat, és teljes mértékben azonosulni tudjanak azzal, amit kínálnak – mondta el Angoujard Klaudia, a szálloda Marketing és PR Managere, amikor még a Paris Budapest étteremben, bőséges reggeli közben vártuk, hogy mindenki megérkezzen a kóstolásra.

Fotó: Ódor Dorottya

Az eredeti koncepció szerint az étterem személyzete a szüretben és a feldolgozás különböző fázisaiban is részt vett, mára azonban egy kicsit változott a szokás. Idén a meghívott vendégek, az étteremvezető Závecz Tímea, két sommelier és Stéphan Ramon, az étterem vezető chefje társaságában kóstolta meg Szentesi József tíz különböző házasítását, amelyek mindegyikében eltérő arányban volt a rajnai rizling, a zengő és a zöld veltelini. A borokat Szabó Edit javaslatára két hármas és egy négyes csokorban kóstoltuk, majd mindenki kijelölte azt, amelyet a szekcióban a legjobbnak tartott. A legtöbb szavazatot elnyerő három bort rövid szünet után újrakóstoltuk, így dőlt el végül, hogy melyik a győztes házasítás. A Sofitel Rieslink 2017 összetétele 60 % rajnai rizling, 15% zengő, és 25% zöld veltelini, és pár hónapon belül az étterem vendégei is megkóstolhatják.

Fotó: Ódor Dorottya

A kóstolás nagyon jó hangulatban telt a barátságos és szép Szentesi Pincében. Stéphan Ramon pedig ínycsiklandó falatokkal kényeztetett bennünket, bár munkatársai előzetesen figyelmeztették, hogy ne essen túlzásokba. A pirított hagymával és gombával bolondított hideg spárgaleves után különféle kolbászok és jobbnál jobb sajtok között válogathattunk, de finom, ropogós kenyerek is az asztalra kerültek, a hagymachutney pedig egészen felejthetetlen volt. Ha ez nem lett volna elég, Stephan tarte Tatinnal is meglepte a jelenlévőket, mindenki legnagyobb örömére.

Fotó: Ódor Dorottya

Gömbölyödő hassal álltunk be a csoportképhez, de elégedetten jöttünk el a pincéből, hiszen Szentesi József idén is nagyon szép házasításokat készített, amelyek közt öröm volt válogatni, és sikerült olyat találni, amely remélhetőleg a vendégeknek is tetszik majd.

Fotó: Ódor Dorottya