A 9. VinCE Budapest Wine Show Villány két arca című workshopján mutatkozott be a Villányi borvidék új közösségi márkája, a REDy.

Ha azt gondolnánk, hogy Villányban csak a nagy, tekintélyes vörösborokat érdemes keresni, akkor ideje megismerkedni a Villányi borvidék legújabb, „Y” generációs közösségi bisztróborával, a REDy-vel, amely nemcsak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok – igen, a villányiak szeretnek és tudnak is bulizni, ezért megalkották a tökéletes bulibort, a REDy-t.

A REDy portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhet még a blauburger, a zweigelt, a kékfrankos, a kadarka és más Villányban honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros és fekete bogyós gyümölcsök, amelyet enyhe hordóhasználatra utaló fűszeres aromák egészíthetnek ki. Kortyban a lendületes, gyümölcsös, primer ízek dominálnak.

A bor első évjáratát 10 pincészet állítja elő, azonos márkanévvel, játékos közös címkecsaláddal kerül forgalomba. Míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa lesz.

REDy termelő pincészetek: Bock Pincészet, Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Maczkó Pincészet, Mokos Családi Pincészet, Ősi Pincészet, Polgár Pincészet, Szemes Pincészet, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet.

Az új termékkel legelőször április 7-én találkozhattak az érdeklődők egyszerre két helyszínen: a pécsi Zsolnay Negyedben, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon, és ezzel egy időben a VinCE Budapest Wine Show-n a Villány két arca workshopon. A hivatalos premier a májusi budapesti Gourmet Fesztiválon lesz.