Burgenlandban tavasszal megkezdődnek, és késő őszig tartanak a vendégcsalogató boros programok. A nyitány az idén is az osztrák vörösbor fővárosában, Gálosban (Gols) volt.

A Fertő tóhoz közeli településen április 11–13. között rendezték meg a Weinfrühling, vagyis a Bortavasz programjait. A borbarátok itt több, mint 80 pincében, valamint az Evangélikus Információs Centrumban kóstolhatták a borokat. Azok számára pedig, akiknek szükségük volt egyfajta iránytűre, borbemutatókat és vezetett bortúrákat is szerveztek. Az idei nyitányon sokan ellátogattak a magyar pezsgőkedvelők és borászok körében is jól ismert Szigeti Pezsgőpincészetbe is.

Dél-Burgenlandban április 27–30. között az idén immár 7. alkalommal szervezik meg a Bortavasz programjait. Április 27-én a térség legnagyobb borversenyével, a Wein Trophyval kezdődik az eseménysorozat, amelyen kiválasztják Dél-Burgenland legjobb kékfrankosát és olaszrizlingjét. Április 28-án és 29-én szélesre tárják kapuikat a bor szerelmesei előtt a vidék pincéi: Rohonctól a Vas-hegyen át egészen Eltendorfig 60 km hosszan húzódó terület mintegy 60 borászata várja a vendégeket. A települések és a pincészetek között buszokkal szállítják majd a borkedvelőket. A pincékben április 30-án is lesz még lehetőség borvásárlásra.

Az ugyancsak dél-burgenlandi Szentkút (Heiligenbrunn) híres pincesorán május 12-én az uhudler áll majd a gasztronómiai fesztivál középpontjában. Itt a térség termelőinek direkttermő szőlőből készített, Ausztriában népszerű borait, valamint a helyi ételeket kóstolhatja meg a közönség. Az ódon pincékben az érdeklődők megismerkedhetnek a borkészítés hagyományos eszközeivel és módszereivel is.

Május 27-én és 28-án a szőlővirágzáshoz kapcsolódva a Fertő tó partján fekvő Fertőmeggyesen (Mörbisch) szerveznek nyitott pince programot. Közép-Burgenland, vagyis Blaufrankischland sem marad ki a tavaszi sorozatból: a népszerű fürdőhelyen, Locsmándon (Lutzmannsburg) június 1-jén és 2-án ünneplik a szőlő virágzását. Ekkor a pincészetek kitelepülnek a szőlőbe, és egy könnyed séta során megkóstolhatók a település legjobb borai.

A legjobb burgenlandi borászok Bécsben zárják a tavaszt, június 9-11. között a térség több, mint száz borászata mutatkozik majd be a Hofburgban a kétévente megrendezett nemzetközi borfesztiválon, a VieVinumon.