VinCE Magazin

Zsongjunk együtt, itt a tavasz!A BorZsongás biztosan igazi tavasznyitány lesz! Minden adott lesz, ami feltölt bennünket a tavasz kezdetén: a kulturális kínálat a szellemi töltekezésre, a gyönyörű környezet a tavasz éledésének átélésére, az új étlap pedig egy izgalmas ízutazásra hív a Vylyan Teraszon!

A Villányi borvidék a hosszú hétvégét stílusos „szezonnyitóval” kezdi: a borvidék minden településén a legváltozatosabb élményekben lehet része a látogatóknak, például olyan hagyományos programokban vehetnek részt, mint a májusfaállítás, a táncház és a stifolderverseny . A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt és állatsimogatóban ismerkedhetnek a háziállatokkal, lesznek családi gyalog- és biciklitúrák, a felnőtteknek pedig dűlő- és pincejárás borászokkal és különleges borokkal, koncertek és persze borvacsorák. Most a Vylyan terasz koncertjeiből ajánlunk kettőt!

Borzsongás és jazz a Tálas Áron trióval

Nemcsak generációjának egyik legkiemelkedőbb zongorista-egyénisége, hanem a magyar jazz különös csodabogara is. Basszusgitáron és dobokon is profin játszik, stílusa egyértelműen dominál, még ha sideman-ként is vesz részt egy-egy produkcióban. Áron azon muzsikusok közé tartozik, akiknél a legmagasabb szintű technika találkozik az egyéniség által teremtett önálló zenei formával. Ritka az ilyesmi, főleg ennyire fiatalon. Nemcsak szerzeményei miatt érdemes komolyan venni, sztenderdeket is kitűnően interpretál saját szájíze szerint. Népzenét és komolyzenét egyfajta lebegő atmoszférájú jazz-világba sűrítő alkotóereje azonban ennél sokkal káprázatosabb.

2018. április 28. 16:00

Borzsongás és málnaszörp Szalóki Ágival – trió családi koncert

2014 májusában jelent meg a Körforgás, Szalóki Ági zenéskönyve a Kolibri Kiadó és a Tom–Tom Records gondozásában. A Körforgás a Téli-nyári laboda, a Cipity Lőrinc és Gingalló c. lemezeket követte. A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás családi zenés könyv – minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére. A Körforgás olyan útravaló, amit sokan és sokáig hallgathatnak, forgathatnak, mindig találnak benne újat… Akinek már megvan, hozza magával, Ági dedikálni fogja!

2018. április 29. 16:00

A részletes programért kattintson ide!

Tags: , ,

Comments are closed.