Idén is érdemes lesz a pünkösdi hétvégét (május 17-20.) a Millenárison töltenie a minőségi gasztronómia szerelmeseinek, ahol az OTP Bank Gourmet Fesztivál felvonultatja Magyarország top éttermeit, cukrászdáit, borászatait – a hazai gasztronómia aktuális finomságait.

Idén több témája is lesz a fesztiválnak, a központi a gombóc, melyet édes és sós formában újraalkotnak a legkiválóbb magyar chefek. A VinCE olvasói biztosan nem bánják, hogy a gombóc mellett a kaviár és pezsgő párosítás is fókuszba kerül – ebből a beharangozó sajtótájékoztatón már ízelítőt is kaptunk, ahol a Kreinbacher Prestige Brut mellé a kézfejünkről kóstoltuk a beluga kaviárt. Kihagyhatatlan élmény!

A tavalyi évhez hasonlóan nagyon erős nemzetközi szakmai programmal is készülnek, hogy kitekintést kínáljanak a legizgalmasabb nemzetközi gasztronómiai trendekbe. „Már nem csak a környező országok sztárchefjei látogatnak el hozzánk – mondta el Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője. – A színpadon is láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd például Latin-Amerika legjobb női chefje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive chefje volt korábban, jelenleg pedig – többek között – egy új étterem nyitásán dolgozik.” Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive chefje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten. Ő a The Diners Club World’s 50 Best Restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza a török köztudatba, s újraértelmezi az anatóliai konyhát.

A VinCE Magazin idén is ott lesz a Gourmet fesztiválon, és különleges lehetőséget kínálunk látogatóinknak: standunknál olyan borokat ismerhetnek meg a borászok közreműködésével, amelyek az utóbbi hónapok VinCE tesztjein kiemelkedő eredményeket értek el. Márciusi, áprilisi és májusi címlapunk „modelljei” is kóstolhatók lesznek, s készítésük titkairól is első kézből szerezhetünk információkat. Délutánonként pedig a Pannontej sajtkülönlegességeit is megkóstolhatják a borok mellé.