VinCE Magazin

A pezsgőé lesz a főszerep az Etyeki BorangolónMájus 12-én borospincék, családi gazdaságok és műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt. Családias hangulatban, megújult környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel az érdeklődők Budapest szőlőskertjének értékeit, 10 és 19 óra között. A bor- és gasztronómiai kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramok is várják a látogatókat.

A pezsgő igazi főszerepet kap: 10 etyeki pincészet palackban erjesztett pezsgője lesz kóstolható az Etyeki Borházban. Pezsgős villásreggelivel indul a nap az Anonym Pincében, majd vertikális pezsgő- és Chardonnay kóstolóval folytatódik. Délután is pezseghetünk, a Körpincében kiderül, mennyire ügyesek borászaink a pezsgő degorzsálásában. Pezsgős csülök is készül, ezúttal is a Kálna Pinczében, a Kecskegödörben!

Aki szeretne a borban és a Birtokokban is elmélyülni, annak érdemes lesz beborangolni az Öreghegyet és az Újhegyet is! Múltidézésre invitál az Etyeki Kúria romantikus Rózsakertjébe, a Rókusfalvy Birtokon pedig megismerhetjük a birtok filozófiáját a gazda szemével, természetesen borok kíséretében. A borokon túl vizuális ízelítőt is kapunk a Nádas Borműhelyben, Nagy Gábor Munkácsy-díjas képzőművész és Nádas Alexandra Barcsay-díjas grafikusművészek munkáiból.

A helyi sajtok és sonkák mellett változatos kínálat várja a látogatókat a falusi vendégasztaltól a gasztronómiai különlegességekig. Ha valaki saját maga főzné meg az ebédjét egy bográcsban, és már csak egy présház hiányzik hozzá, arra is lehetőség nyílik!

A gyermekek ezúttal bonbont készíthetnek a Gingalló Csokoládéműhely workshopján, valamint kedvenc szörpjüket is elfogyaszthatják a Halmi Pincében. A kisebbek programját kézműves foglalkozások és parasztudvar-látogatás színesíti.

A dallamok is hozzátartoznak az etyeki idillhez, gyermekek és gyerek lelkű felnőttek élvezhetik a Rutkai Bori Banda koncertjét, valamint Kézdy Luca & Tóth Evelin kápráztatnak el minket „HegedűÉnekkel” az „EtyekM DownTown”-ban!

További információért kattintson ide, vagy ide!

Tags: , ,

Comments are closed.