Idén a gombóc mellett a pezsgő és kaviár lesz a főszereplő a Gourmet Fesztiválon, ennek örömére a Kreinbacher Birtok rekordszámú pezsgőt és champagne-t poharaz, köztük izgalmas újdonságokat és presztízscuvée-ket. Most először a somlói Kreinbacher Bistro is fesztiválozik, rendhagyó koncepcióval: chefük, Toldi József és a Platántól Pesti István közösen állították össze a menüt tele izgalmas kontrasztokkal.

Kreinbacher Bistro – először a Gourmet-n

A Gourmet kihagyhatatlan találkozópont, és remekül demonstrálja, miért érdemes útnak indulni egy-egy igazán jó gasztro úti cél felé. Most először a Kreinbacher bisztrókonyhája is bemutatkozik a fesztiválon.

A kaviár és pezsgő eleve remek páros, ahogy két chef találkozásából is mindig valami izgalmas születik. A somlói Bistro chefje, Toldi József mellé felkérték a Platán Restaurant & Cafétól Pesti Istvánt, hogy együtt kreálják meg a fesztivál menüt. Az együttműködéssel szeretnének újabb példát állítani: lendületben a vidéki gasztronómia, és ennek egyik motorja épp az együtt gondolkodás és fejlődés. Abban is megtalálták a közös nevezőt, hogy minden részlet számít: a minőség, egy-egy meglepő ízkontraszt, friss mikrozöldek a saját fűszerkertből. Az odafigyelés még a tálalás designra is kiterjed, amely talán Pesti István egyik legerősebb védjegye, és amit Toldi József is épp tőle tanult.

Míg Somlón szezonális bisztrókonyhát visz a chef, és balatoni alapanyagokkal is dolgozik, a fesztiválra a gombóc, kaviár és pezsgő tematika jegyében merész kombinációkkal készülnek. A Gourmet-n kiderül, mi születik egy populáris alapanyag és a luxus találkozásából, hogyan ad izgalmas összhangot a tengeri egy superfooddal, és milyen a keleti wonton, ha a gombócba oldalas és malacfül is kerül.

Több mint húszféle pezsgő és champagne pohárral

A gasztronómiai élményeket a pezsgők és borok teszik teljessé, minden eddiginél szélesebb lesz a kínálat a Gourmet-n. A Kreinbacher tradicionális pezsgői között ott lesz többek között a kifinomult, gyümölcsökkel teli Rosé Brut és a 100% furmint Prestige Brut 2013 Magnum kiadása. A borok közül a modern stílusban elkészített, a Somlói borvidéket mégis szépen kifejező Juhfark 2016 mellett érkezik az Öreg Tőkék Borának friss évjárata, és prémium borválogatásunk új tagja, az Olaszrizling Selection 2016.

Csak champagne-ból tizenötfélét kínálnak pohárral, hogy bemutassák az utánozhatatlan francia régió sokszínűségét. A rekord számú tétel között a Paul Bara, a Piper-Heidsieck, a Pol Roger és a Charles Heidsieck emblematikus pezsgői szerepelnek. Extraként idén először több prestízscuvée-t bontanak, hogy a champagne-i borvidék csúcsát is kóstolhassák a fesztivál vendégei.

Újdonságok a Champagne Pop-Up kínálatában

Limitált különkiadás mutatkozik be a Piper-Heidsieck háztól – a Cinema Edition az Oscar gálára született meg, a Gourmet-val egyidőben pedig épp a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos pezsgőjeként kortyolják a sztárok. A palackokat díszítő ragyogó, stilizált pálma motívumot a mozi aranykora, Los Angeles art deco építészete ihlette. Tartalma egy igazi klasszikus, a Cuvée Brut.

A ház másik újdonsága egy exkluzív tétel a gasztronómia rajongóinak. A világszerte most debütáló Essentiel Blanc de Blancs komplex és elegáns champagne, struktúrája és gyümölcsössége miatt kifejezetten ételek mellé ajánlják. A 100% chardonnay-nek, közel négy év érlelésnek és az alacsony dosage-nak köszönhetően ásványos, a termőhelyet legtisztább formájában kifejező pezsgő.

További információ a Kreinbacher Birtok oldalán érhető el.