A világhírű rockzenész nemsokára Magyarországra utazik, hogy koncertet adjon, de előtte még megjárta a champagne-ok különleges világát, ugyanis – mint az nemrég kiderült – kreatív együttműködésbe kezdett a Dom Perignon champagne-házzal. Hogy pontosan milyenbe, annak a részletei csak szeptemberben derülnek majd ki, de a két fél addig is képekkel és videókkal csigázza a rajongók érdeklődését.

A közös projekt úgy robbant be a köztudatba, hogy a Moët Hennessy tulajdonába tartozó champagne-ház hivatalos Instagram oldalán posztolt képet és rövid sejtelmes videókat, amelyeken a négyszeres Grammy-díjas zenész a nyugat-hollywoodi Westlake Stúdióban champagne-t iszik, illetve champagne-ról és a Dom Pérignonról beszél.

Az alábbi videóban például így fogalmaz: „Vannak barátaim, akik szeretik, ha vendégek vannak náluk, és kinyitnak egy üveg champagne-t, ezzel ünneplik az életet. Csak mert kedd van… Nem kell ok az ünneplésre – az élet az ok az ünneplésre!”

Life is the occasion. @LennyKravitz #DomPérignon #DomPérignonXLennyKravitz Enjoy Responsibly

Dom Pérignon (@domperignonofficial) által megosztott bejegyzés,

A Dom Pérignon számára nem újdonság, hogy művészekkel fognak össze, korábban is dolgoztak már együtt több világhírű alkotóval. Most ezek közül is mutatunk néhány példát olvasóinknak.

Jeff Koons a leginkább a Balloon Dog (Lufi Kutya) című szobráról ismert pop-art művész 2004-ben tervezett egy Balloon Venust (Lufi Vénusz), amely a palack tartására is alkalmas. Ez a forma jelent meg a kiadás dobozán is.

Jeff Koons és a Balloon Venus

Michael Riedel konceptualista művész 2016-ban tervezte a champagne-ok címkéjét és dobozát.

Michael Riedel

Tavaly Tokujin Yoshioka japán formatervező készített kristálytartót a champagne-ok számára, amelyek igazán királyi külsőt kölcsönöztek a palackoknak.

Tokujin Yoshioka designer alkotása.

A 2006-os limitált kiadáshoz Karl Lagerfeld divattervezővel, fényképésszel fogott össze a champagne-ház.

Kép a Karl Lagerfeld divattervezővel közös projektből.

2016-ban a P2 limitált kiadás arca Cristoph Waltz Oscar-díjas színész volt, akit Tarantino Django elszabadul című filmjéből ismerhet a nagyközönség.

Cristoph Waltz

A legutóbbi együttműködést maga Lenny Kravitz is saját Instagram-oldalán tudatta több mint kétmillió követőjével, valamint egy videóban azt is elmondta, hogy nagy újdonság számára ez a közös munka, és sokat tanult belőle, hiszen ennek köszönhetően egészen más világba látott bele, mint amelyben általában mozog.

Forrás: Decanter