VinCE Magazin

Esküvő borászatban? Igen!Június az esküvőszezon kellős közepe. Ha szép és különleges helyszínt keresünk, ahol családunk és barátaink körében kimondhatjuk és ünnepelhetjük a boldogító igent, több szempontból is jó választás lehet egy borászat. Összeállításunkból kiderül, milyen izgalmas és stílusos megoldásokat nyújthat egy szőlészet.

Fotó: Blue Blend Photography

Nyáron nagyon kellemesek és közkedveltek a szabadtéri esküvők, és ha olyan szerencsénk van, hogy az eső sem ered el, egész idő alatt kint lehetünk a szabadban, csodálhatjuk a szőlőt és a környéket, vagy gyönyörködhetünk a naplementében. A természet nyújtja a legjobb hátteret a fényképekhez is, és a lágy esti fényekben garantáltan mindenkiről születik majd egy-két jó fotó. Már Magyarországon is egyre több pincészet vállalja esküvők lebonyolítását a balaton környékén, Etyeken vagy épp Villányban. És mivel többnyire az épületeket és az éttermeket is igyekeznek ízlésesen, az aktuális trendeknek megfelelően felújítani, ezért akkor sem történik tragédia, ha mégis leszakad az ég, és bent kell megtartani az ünnepséget.

Fotó: BrideBox Wedding Albums

Egy borászat sok szempontból praktikus helyszín. Azon kívül, hogy a szép környezet számtalan jó helyszínt kínál a jegyespár fotóihoz és a gyerekeknek is bőven van szabad terük játszani és rohangálni, maga a helyszín megadja a rendezvény témáját, ami nagyban megkönnyítheti a dekoráció kitalálását. Sőt mi több; a díszítés bizonyos elemei eleve adottak.

Fotó: Pinterest

Az ülésrendet például kisebb lapokra írhatjuk, amelyeket egy raklapra erősíthetünk. Az egészet díszíthetjük virágok helyett (vagy mellett) szőlőlevelekkel és szőlőfürtökkel is – így is szép és hangulatos lesz a végeredmény.

Fotó: Diy Stuff

Az asztalok számát jelző lapokat parafadugóra erősítve szép régi (lehetőleg már üres) borosüvegek tetejére tehetjük. Vendégeink így könnyen megtalálják majd az asztalt, amelynél ülnek.

Fotó: Etsy

A névtáblákhoz pedig egyszerű, de szép tartót készíthetünk parafadugóból: egyszerűen csak be kell vágnunk hosszában az egyik oldalát egy kés vagy szike segítségével, majd beleilleszteni a kártyát és vízszintesen az asztalra helyezni. Tehetünk mellé szőlőlevelet, fürtöket, esetleg virágot.

Fotó: Wedding Journal Online

Az üres borosüvegeket vázának is használhatjuk. Jól mutatnak bennük a virágok, de az üvegek már önmagukban is dekoratívak. Sőt, ha futja az energiánkból és a pénztárcánk is engedi, le is cserélhetjük a borosüvegek címkéit, írhatunk rájuk vicces szövegeket, esetleg idézeteket, hogy ezzel is szórakoztassuk vendégeinket.

Fotó: wantthatwedding.co.uk

De a virágtartó borosüveg nem csak az asztalon mutat jól, másképpen is dekorálhatjuk vele a kertet vagy a termet.

Fotó: BrideBox Wedding Albums

A díszítésből a hordókat sem kell kihagynunk, hiszen ezeket is számtalan módon felhasználhatjuk. Lehetnek ülőalkalmatosságok vagy virágtartók, de ha több egymás mellett álló hordó tetejére helyezünk egy nagyobb falapot, dekoratív és stílusos asztalt kapunk.

Fotó: Edelweiss Studio + Stationery

Hagyománnyá vált, hogy a lakodalom végén ajándékkal búcsúztatja vendégeit a friss házaspár, amelyet gyakran maguk készítenek, közösen. Az utóbbi időben nagyon kreatív ajándékokkal találkozhatunk a mézeskalácstól a cukorkán és pálinkás poháron vagy közösen ültetett virágon át a hűtőmágnesig. De mi lehetne jobb ajándék egy üveg bornál, amelynek a címkéjén a jegyespár neve, esetleg képe látható?

Tags: , , , ,

Comments are closed.