Nem úri huncutság, vagy kedves megszállottak hóbortja, hanem a jövő járható útja. A rengeteg allergia és más civilizációs betegségek arra késztetik a borászt és a fogyasztót egyaránt, hogy előnyben részesítse a természetest. És ha ehhez még megalkuvásra sincs szükség, az az igazán nagyszerű. Organikus és biodinamikus borokat teszteltünk – magasra tették a mércét. Most három kiváló minősítésű tételt ajánlunk, amelyek korábbi tesztjeink során is mindig megbízhatónak bizonyultak.

KARCSA

GEÖNCZEÖL PINCE, GARAM MENTE, SZLOVÁKIA, 2015, ORGANIKUS SZÁRAZ FEHÉRBOR

Aranysárga szín; nagyon érett, főleg őszibarackot idéző, jó intenzitású illat mézes, aszalt sárgabarackos, gyógynövényes jegyekkel. Telt, zamatos, egyensúlyos és intenzív, élénk savtartalmú bor életteli gyümölcsös ízekkel, szép hordós jegyekkel.

3500 Ft

KABÓCÁS SZIGLIGETI OLASZRIZLING

SZÁSZI ENDRE, BADACSONY, MAGYARORSZÁG, 2015, ELLENŐRZÖTT ORGANIKUS SZÁRAZ FEHÉRBOR

Mélyebb tónusú aranysárga szín; nagyon érett, fehér gyümölcsös, mézes, fás, különleges illat. Telt, de jó egyensúllyal bíró, ízes, érett fehér gyümölcsökben gazdag, bársonyos, olajos bor szép savakkal, fahordós jegyekkel. Szépen érett, fogyasztásra kész tétel hosszan megmaradó ízekkel.

Utoljára 2009-ben teszteltünk organikus borokat, ez a tétel már akkor is az élmezőnyben szerepelt, és most is a teszt legkiválóbb borai között végzett – ezúton is gratulálunk a Szászi Pincének ehhez a nagyszerű borhoz!

5950 Ft

WASSMANN CABERNET FRANC

WASSMANN PINCE, VILLÁNY, MAGYARORSZÁG, 2013 ELLENŐRZÖTT BIODINAMIKUS SZÁRAZ VÖRÖSBOR

Mély bíborszín; cseresznyés, meggyes, közepesen intenzív, kicsit toastos illatú bor. Egyensúlyos tétel határozott, de jó tanninszerkezettel, szép savval és jó beltartalommal, lédús piros és fekete bogyós gyümölcsökkel és egy kis földes, avaros jeggyel, hosszú grafitos utóízzel.

7998 Ft