VinCE Magazin

Vízzé változtatták a bortJó hírünk van mindazok számára, akik szeretik a bor ízét, de nem akarnak vagy épp nem tudnak alkoholt inni. Egy izraeli startup, az O. Vine elkészítette a világ első alkoholmentes gourmet borvizét. A szőlővel beoltott speciális vízről június 30-án a New yorki Fancy Food Show keretében vitatkoznak majd.

A rendezvényen újfajta szódák, teák és más enyhén ízesített italok is kóstolhatók. Ez az ital a bor illatát és ízét egyesíti a tiszta forrásvízzel; alkoholmentes, de megvannak benne a bor pozitív tulajdonságai, ugyanis a szőlő héjának és magjának esszenciáját használja. A szőlő héjában található rezveratrol nevű összetevő például segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, és védelmet nyújthat a rák ellen is.

Az volt a célunk, hogy miközben a víz élményét nyújtjuk, a fogyasztó élvezhesse a bor összetett íz-és aromavilágát is. Mindezt a fenntarthatóság elvével is ötvöztük azáltal, hogy a készítményben újrahasznosítjuk a borkészítésből megmaradt szőlő héját és magját.” – mondta el a fejlesztési osztály vezetője, Tal Leizer egy sajtótájékoztatón.

Az O. Vine csábító lehet mindazoknak, akik autóval érkeznek egy eseményre, vagy a várandós nők számára, akik hiányolják a bor ízét, de nem ihatnak alkoholt. Van belőle szénsavas és szénsavmentes, fehér és vörös verzió is. Cabernet, shiraz, merlot, petit verdot és rizling fajtákból készül. Még nem lehet tudni, hol lesz kapható, de már alig várjuk, hogy megkóstolhassuk!

Forrás: Delish

Comments are closed.