Túl vagyunk a nyár felén, amibe mindig egy kissé szívszorító belegondolni. Ilyenkor már csak számolgatjuk a napokat, és abban reménykedünk, sokáig lesz még jó idő, jut még alkalom arra, hogy minél több izgalmas vagy pihentető program keretében élvezzük a nyarat. Most mutatunk néhány ötletet arra, mivel dobhatjuk fel a következő hétvégét.

Live on the Terrace: Páros ínyencségek // Wine & Dine

Július 27-én, pénteken este „Live on the Terrace” eseménysorozat keretében a somlói Kreinbacher Birtok kiváló borai és pezsgői kísérik majd Gullner Gergő magyar, olasz, görög és szerb konyhák által ihletett menüsorát a budapesti Corso Étteremben. A borászat képviselője a szakma egyik legrangosabb versenyén, a Decanter World Wine Awardson platinaérmet nyert Prestige Brut pezsgőjét is elhozza majd a vacsoravendégeknek.

Grandiózus hárslevelű kóstoló

Aki nem budapesti programot keres péntek estére, kinézhet például a budakalászi Kálváriadombra, ahol 18 órakor kezdődik majd az évadzáró grandiózus hárslevelű kóstoló. Az érdeklődők több mint 15-féle hárslevelűt kóstolhatnak, amelyek között a régi klasszikusok mellett, az idei 5. Hárslevelűk Éjszakáján kiválasztott közönség kedvenc borok is szerepelni fognak.

Gyengébb? Nem! Zsirai Katával – Kóstoló sorozat I.

A pénteki programkínálatban a női borászok is kiemelt helyet kaptak. A Csendes Dűlő Szőlőbirtokon, a Szabó Edit könyvének címét viselő beszélgetéssorozat következő vendége Zsirai Kata lesz, aki egyszerre három borvidéket is bemutat, hiszen a Zsirai PincészetVillányban, Tokajban, és Somlón is rendelkezik szőlőterületekkel.

PH-Érték borsziget

A július 27-29 között megrendezésre kerülő győri rendezvény hat pincészet összefogásának eredménye. A Cseri Pincészet, Hangyál Pince, Herold Pince, Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pécsinger Szőlőbirtok, és a Tar Pincészet először lépnek fel együtt, egységes arculattal a nagyközönség előtt.

Bor × Tea × Brunch a Fritz Tanyán

Ki mondta, hogy a teát nem lehet borhoz párosítani? Főleg pár finom falattal megspékelve! A Fritz Pincészet és a Ye Tealeaves fiatal képviselői, Fritz Noémi és Kövecses Olivér most ezzel próbálkoznak meg. Egy közös borozás és teázás alkalmából született meg bennük a nem mindennapi esemény ötlete: A Fritz Tanya fantasztikus kilátású teraszán bőséges vasárnapi brunch-ra hívnak mindenkit július 29-én, ahol a finom ételek mellett borokat párosítanak teákkal.

Fotó: Akcion

Naplementés SUP és Borkóstoló

Ha elég volt a nagyvárosi nyüzsgésből, jól jöhet egy kis vasárnap esti kikapcsolódás a Velencei tavon. A Stand Up Paddle egyre divatosabb vízisport, amelyet az esemény szervezői most borkóstolással kötnek egybe. Aki sikeresen teljesíti a vízitúrát, a végére három tétellel ismerkedhet meg.