VinCE Magazin

Könnyed nyári tételek és témák



Júliusi számunkban könnyed nyári fehérborokat teszteltünk, Horkay András pedig bemutat néhány kellemes nyári bort Európából és a tengeren túlról, amelyeket érdemes megkóstolnunk nyaralás közben. A legendás Piramis együttes egykori frontemberével, Révész Sándorral az egri Tóth Ferenc Pincészetbe látogattunk, de ott voltunk Torinóban is, a Bocuse d’Or európai döntőjén. Ezen kívül van még VinAgora melléklet, sör-étel párosítás, borászportré Áts Károllyal és sok egyéb érdekesség.

Morvaországi kalandozások

Akinek a nyári melegben kedve támad hűvösebb borvidékeken kalandozni, annak van egy jó hírünk: alig ismert, de nagyon ígéretes pincészeteket kereshet fel – akár kerékpáron is – Morvaország déli részén. A tudatosan építkező borászatok híre már Londonig is eljutott, így nem árt igyekezni…

Égni kell, édes lányom!

Az egri Kistályai úton könnyű megtalálni az impozáns méretű Tóth Ferenc Pincészetet, de aki csak elhalad mellette, nem is sejtheti, hogy milyen kincseket rejt a föld mélye. Itt érlelődik Eger legjobb desszertbora, néhány nemzetközi aranyérmes vörös, különleges kékfrankos, nagystílű bikavér, és több tízezer más palack, bennük a jövő ígérete. A pincészetet a legendás Piramis együttes egykori frontembere, Révész Sándor társaságában látogattuk meg.

Fotó: Hargitay Olivér

Könnyed nyári borangolás

Itt a nyár: Balaton, tengerpart, árnyékos teraszok és a jól behűtött könnyed fehérborok szezonja. E havi boros kalandozásunkban megpróbáljuk egy-egy fajta erejéig körbejárni az érdekesebb európai és tengeren túli borvidékeket, ahol a nyári vakációnk alkalmával szomjunkat olthatjuk egy pohár könnyed nyári fehérborral. Szalmakalap a fejbe, elő a vállalkozó szellemmel, lássuk a ránk váró lehetőségek tárházát!

VinAgora Nemzetközi Borverseny 2018

A VinAgorát, az egyetlen hazai nemzetközi borversenyt a páratlan években Budapesten, páros években valamelyik borvidékünkön rendezik – idén a borverseny 19. kiadásának Eger adott otthont, ahol a termelők arra is lehetőséget kaptak, hogy bemutassák boraikat a nemzetközi szakembergárdának. Mellékletünkben olvashatnak a verseny kulisszatitkairól, és bemutatjuk az aranyérmes borokat is.

Fotó: Fekete Antonio/ Designfood

Félúton Lyon felé

A két évvel ezelőtt Budapesten megrendezett európai válogató után idén a csúcsgasztronómiájáról híres Piemont régió központjában, Torinóban gyűltek össze a kontinens kiemelkedő szakácsai, köztük Magyarország képviseletében Pohner Ádám és commis-ja, Csillag Richárd. A versenyen mi is ott voltunk, és beszámolunk róla, milyen élmény volt élőben figyelemmel kísérni.

A VinCE Magazin júliusi száma már kapható az újságárusoknál.

Comments are closed.