Kislánykorától kezdve a kert volt Beh Mariann természetes közege, ezért sokszor a játszótér helyett is inkább azt választotta. Felnőttként is megmaradt ez a vonzalom, ebből született aztán blogja, a Bazsalikomos Kert. Mariannról Rattner Réka írt legutóbbi számunkban, s néhány ételéhez bort párosítottunk.

Majorannás-grapefruitos limonádé Fotó: Talabér Géza

A mentás-narancsos cukkinikrémhez a Figula Pincészet sauvignon blanc-ját javasoljuk, méghozzá azért, mert az ételt tökéletesen kiegészíti a bor „mesterségének címere”, a bodza, ami a címkére is rákerült, s azért is, mert ezenkívül vannak még benne lendületes savak, kesernyés citrusok és finom gyógyfüves jegyek, így remek párja a fokhagymás-zöldfűszeres zöldségkrémnek.

Fotó: Talabér Géza

A sültcékla-saláta kecskesajttal és ehető virágokkal igazi különlegesség! Ehhez mi a Laposa 4 Hegyet választottuk, amelyben egyszerre négy tanúhegy olaszrizlingje alkot gyümölcsös, citrusos, friss, sós és minerális bort.

Fotó: Talabér Géza

 

A további receptekért és a teljes cikkért lapozza fel a VinCE Magazin augusztusi számát, amely már kapható az újságárusoknál.