Augustina Bottoni argentin formatervező egy milánói villa alakját idéző koktélpohár-kollekciót tervezett.

Fotó: augustinabottoni.com

A három pohárból álló sorozat neve Calici Milanesi, és az 1930-as, 1940-es években aktív modernista építész, Piero Portaluppi 1932-ben készült alkotását, a Necchi Campiglio villát idézik.

Bottoni saját bevallása szerint nagyon kedveli az építész izgalmas és feltűnő épületeit, és ezek közül is a Necchi Campiglio villa a kedvence, amelyet többször is meglátogatott. (Itt forgatták egyébként Luca Guadagnino Io sono l’amore című filmjét is Tilda Swintonnal a főszerepben.)

„A rezidencia egy felső osztálybeli családnak készült, akiknek az iparban volt érdekeltségük. Az előkelő épületen tökéletes a geometriai formák harmóniája, és minőségi alapanyagokat használtak hozzá” – mondta Bottoni az őt megihlető épületről.

 

Kávézó a Necchi Campiglio villában

A formatervező nemcsak a villára, de a milánóiak számára rendkívül fontos aperitivóra (késő délutáni ital és mellé társított falatok) is reflektálni szeretett volna alkotásával. Ezt a hétköznapi szokást megérdemelt kikapcsolódási formának tartja a felgyorsult milánói életforma mellett, így ez a három pohár egyfajta tisztelgés a város „leggyengédebb” hagyománya előtt.

A tervező először papírmodellekkel kísérletezett; ezekből rakta ki a kívánt formákat, mielőtt bórszilikát üvegből is megalkotta a poharakat. A kész kollekciót a Milánói Design Héten mutatták be.

Forrás: Dezeen