VinCE Magazin

Könnyű vörösborokkal érkezik az indián nyár



Augusztusi lapszámunkban a vörösborok körül forog a világ: könnyű nyári vörösborokat tesztelünk, bemutatjuk mely francia borvidékekre érdemes odafigyelni még Bordeaux-n kívül, Horkay András vörösborokkal kalandozik, Török Ferenc pedig az egri és a villányi fiatal generációs borászok vörösborairól ír. Persze azért van más is: például interjú Huszár Krisztiánnal, Junibor melléklet, sör-étel párosítások vagy épp pincelátogatás a Bock-birodalomban.

Ahol a madár sem jár

A nagy hírű Bordeaux árnyékában ódon hangulatú mesés városok és őshonos szőlőfajtákat művelő, kevéssé ismert, de izgalmas borvidékek várják, hogy felfedezzük őket a Pireneusok lábainál. Christine Ranunkel ezekről a borvidékekről írt legutóbbi lapszámunkban.

Villány és Eger könnyedebb arca

Két hazai borvidék arra vállalkozott, hogy megmutatja a vörösborok mosolygós, vidám, izgalmas és vagány arcát: a REDy Villány, a Kisegri Eger szülötte. Ez persze nem azt jelenti, hogy búcsút inthetünk a nagy formátumú vöröseknek, ám e gyümölcsös, feszes, mégis játékos újdonságok a közeljövő slágerei lehetnek.

Albi au coucher du soleil

A nagy magfúzió

Tudatosan felépített erős márka, ehhez kapcsolódó színvonalas vendéglátás, elismerések garmadája és egy jól menedzselt üzlet fémjelzi a Bock nevet. Most pedig szőlőmagőrlemény és tablettaüzemmel bővült a Bock Birodalom, ahova Gundel Takács Gábor társaságában látogattunk el.

Nyári kalandok vörösben

Júliusban a könnyed nyári fehérborok körül kalandoztunk, így magától értetődő, hogy ebben a hónapban a vörösek nyomába eredünk, és megpróbáljuk feltérképezni, milyen vörösborokkal érdemes kokettálni nyári barangolásaink során. Horkay András térképezte fel a hazai és az európai vörösborokat.

 

A tűzrőlpattant, a tettrekész és a rendíthetetlen

A NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi Kutató Állomásán jártunk, ahol három óriási tudású szakember – dr. Szőke Barna, dr. Nagy Zóra Annamária és dr. Májer János – segítségével térképeztük fel, hogy mivel foglalkozik ma az intézet, amely mellesleg kitűnő borokat is készít.

 

A VinCE Magazin legújabb száma már kapható az újságárusoknál.

Tags: ,

Comments are closed.