VinCE Magazin

Extravagáns megnyitó MádonA Wizz Air tulajdonosa által alapított Juliet Victor prémium borászat megnyitóján ízelítőt kaphattunk egy, a világpiacot megcélzó borászat filozófiájából és Tokaj legjavából.

„A Juliet Victor küldetése megteremteni a világ legjobb tokaji borait” – ezzel az ambiciózus kijelentéssel kezdte beszédét Váradi József, a Juliet Victor borászat alapító-tulajdonosa a borászat szeptember 14-ei Grand Opening eseményén Mádon. A Wizz Air vezetője a nagystílű bemutatkozó rendezvényre olyan kimagasló tehetségű partnereket választott, mint Széll Tamás, a 2016-os európai Bocuse d’Or verseny aranyérmese, aki a felszolgált ételeket készítette; illetve Szik Mátyás háromszoros magyar sommelier bajnok, aki az ételekhez illő borpárosítást álmodta meg.

„A borászat további célja újradefiniálni a magyar borokról alkotott elképzelést szerte a világon” – tudtuk meg a prezentációból. Váradi a Juliet Victor borászat munkáját egy utazáshoz hasonlította, amely a terroir inspiráló történelmi örökségével kezdődik, és a modern borászati technológia csúcsán folytatódik.

A kóstolt borok hűen tükrözték a borászat mantráját: „Minőség a mennyiség felett”. Elegáns, száraz fehér és egyedülálló, édes desszertborokat alkottak a bor szerelmeseinek. Váradi József maximálisan hozzájárult ezeknek a rendkívüli boroknak a megteremtéséhez. Az is kiderült, hogy a “Juliet Victor” márkanevet saját nevének kezdőbetűiből a nemzetközi fonetikus ábécé betűi, valamint a légi közlekedés nyelve hívták életre: “J” mint Juliet és “V” mint Victor.

„A Juliet Victor az én utam arra, hogy »visszaadjak« valamit. Maga az előrelátás, a megérzés – exkluzív és elérhető egyszerre. Egy élmény, amely jobbá teszi az életet. Azt gondolom, a szárnyalás szebbé változtatja a világot a boldogság feltételeinek megteremtésével. A Juliet Victor arra született, hogy mindannyian élvezhessük a boldogságot, ez teszi személyes történetemet is kerek egésszé“ – mesélte Váradi József, a Juliet Victor tulajdonosa.

A borászatnál jelenleg három bor – két száraz furmint és egy édes szamorodni – érhető el, melyek október 15-től lesznek megvásárolhatóak a Juliet Victor webshopjában.

Szerző: Fogas Krisztina

Tags: , , , ,

Comments are closed.