Az elektromos autók gyártásával és megújuló energiával foglalkozó Tesla alapító vezérigazgatója hamarosan George Clooney nyomdokaiba lép, és tequila gyártásába kezd. Kérelme, hogy jegyezzék be a Teslaquilát már az amerikai szabadalmi hivatal előtt áll.

Fotó: Business Insider

A dollármilliárdos április elsején azzal tréfálkozott Twitteren, hogyolyan képet posztolt, amelyen a Tesla Model 3-nak támaszkodva alszik Teslaquilától részegen, egy „Bankrupt” (azaz csődbe ment) feliratú kartondobozzal takarózva. Akkor ez még csak tréfának tűnt, amellyel azokat csúfolta ki, akik arról beszéltek, hogy cége az összeomlás szélén áll. Azóta azonban jól láthatóan meggondolta magát, és október 8-án beadta a védjegyoltalmi kérvényt, hogy levédesse a Teslaquila nevet.

Fotó: Mediatelecom

A védjegy kérelem egy agávé és egy kékagávé-párlatra vonatkozik, vagyis vélhetően 100%-ban agávé tequilát is előállít majd a Tesla, ugyanis a tequila gyártásánál a felhasznált cukor legalább 51%-ának a kék agávé növényből kell származnia, míg 49% más forrásból is eredhet. Azonban a 100% agávé tequilák esetében minden felhasznált cukornak a kék agávéból kell származnia.

Fotó: Twitter

Elon Musk nem az első híresség, akit érdekel a tequilagyártás, ha a Teslaquila valóban megjelenik a piacon, azzal hosszú és impozáns névsorhoz csatalkozik, előtte ugyanis olyanok vetették már meg a lábukat a tequilapiacon, mint George Clooney, Dwayne Johnson, a Backstreet Boys; Adam Levine and Sammy Hagar; AC/DC, Justin Timberlake, P Diddy and Carlos Santana és legutóbb a Sex és New York Mr. Big-je, Chris Noth.

Forrás: The Drinks Business