Idén 2. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei borünnepet, a BORmedencét, amely fő célja, hogy bemutassa a Kárpát-medence határtalan borkultúráját, s különféle régióit. Az alkalom kiváló lehetőség arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek és találkozzanak a borkedvelő közönséggel.

 

A Magyar BOR Intézet és Kárpát-medencei partnerszervezetei évek óta tevékenykednek a Kárpát-medencei és magyarországi magyarok közti jó kapcsolat fenntartásáért, illetve a Kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért. Éppen ezért vágtak bele a BORmedence szervezésébe is, amelyre első alkalommal 2017 decemberében került sor. A sétálókóstoló formátumú eseményen idén közel 50 kiállító 150 tétele lesz kóstolható – 22 borvidék és 7 külhoni régió mutatkozik majd be.

Fotó: Bakos Stúdió

A rendezvény idei díszvendégei a kárpátaljai Bereg-vidék és a Balaton-felvidéki Badacsony és Szent György-hegy lesznek. Ez nemcsak a borok terén, de muzsikaszóban, gasztronómiában is megmutatkozik majd.

A sétálókostolón kívül lesz még sok egyéb érdekes programpont, például kóstolóval emlékeznek a száz éve született egri bornemesítőre, Csizmazia Darab Józsefre; lesz a Kárpát-medencéről szóló mesterkurzus; Mátyás király évében bemutatják Mátyás király kedvenc erdélyi borát, a fekete leánykát; John Szabó Master Sommelier pedig Badacsony egyedi szőlőfajtáit – például a kéknyelűt – ismerteti majd.

 További információ ide kattintva érhető el.