Az osztrák szuperpáros, Barbara Eselböck és Alain Weissergerber, akik a burgenlandi, két Michelin-csillagos Taubenkobel étterem tulajdonosai, idén télen immár harmadik alkalommal hagyják el néhány hétre a Fertő tó partját és egy új pop up csodával várják a Bécsbe látogatókat.

Forrás: Bon Vivant

A gasztronómiában 30 éve jelen lévő, világszerte ismert csapat november 16. és december 23. között Bécsben, a Közlekedési Múzeumban mutatja be fantáziadús konyháját, amely egyszerre helyi és világkonyha. A több mint százéves üres raktárépület falai között három hónap alatt barátságos éttermet rendeznek be, hogy aztán öt héten át nyújtson élvezetet a gasztronómia szerelmeseinek.

Fotó: Bon Vivant

A „Lokvogel” (vagyis mozdonymagyár) nevű kulináris kalandon kívül egy különleges művészi projektet is magában foglal a páros kezdeményezése, „A kolbászról van szó #BÉKE” címen. Egy az életnagyságúnál jóval nagyobb békegalamb lebeg majd a vendégek feje fölött, amely olajfa helyett kolbászt fog tartani a csőrében.

Fotó: Bon Vivant

A projektnek gyorsan híre ment a városban, és sokan izgatottan várják, ami nem is csoda, hiszen számos gasztroturistát vonzhat az osztrák fővárosba.

A Taubenkobelt, amely egy kis faluban, Schützenben található, még a mostani tulajdonos Barbara szülei vásárolták, és az étterem a családdal együtt nőtt és gyarapodott – minden generáció hozzáadott valamit az egykor csak egy étkezőből és konyhából álló étteremhez. A vendéglátóhelyen ma már 12 egyedi luxusvendégszoba van, valamint egy gyönyörű kert és egy apró tó, amelyben úszni is lehet.

Az étterem korábban két Michelin-csillagos volt, ám időközben a kalauz megszüntette a Ausztriában Bécsen és a Salzburgon kívüli éttermek értékelését. Ezen kívül a két legfontosabb német nyelvű gasztronómiai magazin, az A La Carte és a Falstaff is nagyon elismerően értékelte a Taubenkobelt: az A La Carte 5 csillaggal illette, a Falstaff pedig 100-ból 96 ponttal ismerte el.

Forrás: Bon vivant