VinCE Magazin

Őszi ízek, őszi hangulat



Októberi lapszámunk még fürdik az őszi napsütésben: olvashatnak arról, hogyan szüretelt szerkesztőségünk Szekszárdon a Mészáros Borháznál, Varga Dániel vízilabdázóval meglátogattuk a badacsonyörsi Varga Pincészetet, Ercsey Dániel pedig a kontinens nyugati végén a szeptemberi portói borünnepen, a Port Wine Day-en járt. Ebben a hónapban Somlóra utaztunk tesztelni, John Szabó Master Sommelier pedig az osztrák kékfrankosról, az európai vörösborforradalom zászlóvivőjéről írt nekünk.

Őszi kalandok Portóban

Nincs is annál jobb, mint amikor itthon már hűvösebbek az éjszakák, mi pedig megmártózunk a portugál nyár utolsó forró napjaiban, amikor az erősített borairól híres borvidék születésnapját ünnepli a Port Wine Day-en, éppen ezért szeptember 10-e környékén érdemes ellátogatni Portóba. A luzitánok ugyanis 2014 óta minden évben ebben az időszakban rendezvénysorozattal emlékeznek a Portói borvidék születésére, és ők nem aprózzák el, ha ünneplésről van szó!

Akik nagyban játszanak

A – csak névrokon – Varga-fiúk gyerekkorukban együtt jártak edzésre, aztán különböző irányba sodorta őket a sport és az iskolák. Ám egy borfesztiválon összefutottak, és azóta egyszer egy rövid időre szomszédok is lettek… Varga Dániel vízilabdázóval a Varga Pincészetnél jártunk, ahol Varga Péterrel és a család második generációját képviselő Varga Mátéval töltöttünk egy délutánt.

Blaufränkisch, vagyis kékfrankos

Nem csak nálunk kap kiemelt figyelmet a kékfrankos, világszerte egyre több helyen ismerik, sőt keresik, de egyelőre még nem a magyar, hanem az osztrák tételeket. A blaufränkisch nemzetközi sikerének titkát kutatta John Szabo Master Sommelier szerzőnk.

Fotó: Bácsi Róbert

VinCE-szüret Szekszárdon

Régi hagyomány már, hogy amint beköszönt az ősz, szerkesztőségünk egy napra metszőollóra cseréli a billentyűzetet. Idén sem volt ez másképp, s ezúttal verőfényes napsütésben élvezhettük a hagyományos szüret minden szépségét.

Amerikai história

Látni a világot annyit tesz, mint megkóstolni – mondhatná Nemes Nóra. A kalandvágyó ételfotós – akivel Rattner Réka beszélgetett – utazásai során leginkább a gasztrokultúrát igyekszik magába szívni, hogy aztán legízletesebb élményeit receptek formájában oszthassa meg olvasóival.

Tags: , , , ,

Comments are closed.