VinCE Magazin

Új gin, rum és whisky az AgárditólIdei születésnapi rendezvényén a bárkultúra bohém aranykorát keltette életre az Agárdi Pálinkafőzde. Legújabb párlataikat, a saját készítésű dry gint, érlelt rumot, és single malt whiskyt is bemutatták a közönségnek.

A Velencei-tó partján található pincészet immár 15 éve készít kiváló minőségű gyümölcspálinkákat, azonban szerettek volna kipróbálni valami újat, hiszen a tulajdonos, Vértes Tibor szerint szeretnek kísérletezni és újat alkotni. „Ennek egyik példája a 2015-ben bemutatott, 12 éves limitált kiadású single malt whiskynk, amelyet először a nemzetközi Destillata versenyen mérettettünk meg, ahol elnyerte az »Év párlata« díjat” – mondta. Az ital nagy sikert aratott a hazai fogyasztók körében is, ezért egyedi malátakompozíciót állítottak össze, különböző hordókat szereztek be, és még 2015-ben elkezdték érlelni az újabb whiskyt.

S ha még ez sem lett volna elég, a főzde saját gint és rumot is fejlesztett. Elmondásuk szerint a párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette.

A rum alapanyaga, a melasz egyenesen Dél-Amerikából érkezett – ennek köszönhetően a palackban a soha véget nem érő karibi nyár egyesül az agárdi odaadással és a tokaji hagyományokkal. A whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és füstöletlen malátából áll össze – az ital zamatát a tokaji hordóban érlelés koronázza meg. A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát mesterien egészíti ki a hazai kamilla, levendula és aszalt gyümölcsök tökéletes harmóniája. Ez a fajta kettősség érzékelhető a fűszeres illatélményben is és ez teszi összetéveszthetetlenül egyedivé ezt a rumot.

Persze a pálinkákról sem feledkeznek meg! Ezen a területen is várhatók fejlesztések és új ízek.

További információ ide kattintva érhető el.

Tags: , , ,

Comments are closed.