A tea ugyanolyan sokrétű, mint a bor, sőt, ugyanúgy fogyaszthatjuk talpas pohárból. A tea is élmény és a teát is szokás kóstolni, akárcsak a bort. Minőségét a levelek színe és alakja, a forrázat színe, íze, illata, valamint a csersav aránya határozza meg.

Magyarországon is egyre több a teaínyenc, s a november 25-én második alkalommal megrendezésre kerülő A Tea Napja mindazok számára izgalmas esemény lehet, akik a borok, a kávék vagy a gasztronómia iránti érdeklődésük mellett szívesen nyitnának a teák kifinomult, ízgazdag világa felé.

Az egésznapos rendezvény – amelynek idén is az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont – célja, hogy a hazai fogyasztók és a szakma megismerje a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat, s azok forgalmazóit. Alkalom nyílik a világ legjobb termőhelyeiről származó kínai, japán, nepáli, ceyloni és indiai teák felfedezésére, korlátlan kóstolására. Pár ismert, magas színvonalú kereskedelmi márka mellett olyan kereskedők és teaházak is megjelennek a vasárnapi programon, amelyek közvetlenül Ázsiából vásárolják meg készleteiket.

A kiállítók bemutatják a tea rendkívül sokszínű és ízgazdag világát, valamint azt, milyen különbségek vannak minőség, feldolgozás és fogyasztási szokások terén. A kiállítói standok mellett számos előadással, s bemutatókkal is készülnek a szervezők. Szó lesz a termőterület jelentőségéről, a tea kémiájáról és szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásairól, lesz japán teaművészeti bemutató, megismerhetjük az ősi puer teák világát, hallhatunk arról, milyen kalandos módon szerveződnek utazások és kapcsolatépítések azért, hogy a legjobb teák jussanak el hazánkba is, és megismerhetjük a nemrég indult Magyar Teaprojektet.

A standokon is izgalmas programokra számíthatunk a professzionális matcha készítéstől kezdve a tai chi bemutatóig, de az angol stílusú teázás kedvelőit is nagyszerű teák és teáskészletek, kiegészítők várják.

További információ az esemény Facebook-oldalán érhető el.