VinCE Magazin

Hamarosan újra itt a VinCE Champagne a Holdon!Második alkalommal borítják be a buborékok Budapest első számú gasztropiacát, ugyanis december 9-én ismét jön a VinCE Champagne a Holdon. A vasárnap délutánba nyúló villásreggelire a pezsgők és champagne-ok rajongóit várják, hogy különféle ínyencségek mellett végigkóstolják a legjobb champagne-házak kínálatát.

A VinCE Champagne a Holdon rendezvény célja, hogy az ünnepi szezon elején vendégül lássa mindazokat, akik reggel kilenctől már szívesen csatlakoznak egy bohém gasztrobulihoz. Ahol a palackokat akár szablyázni is lehet, s a töltött poharak mellé osztriga, kaviár, szarvasgomba is kérhető. Persze a csarnok éttermei szintén az alkalomhoz illő menükkel készülnek, és mindegyikük egy-egy champagne-házat képvisel.

Nyitva lesznek a piac legnépszerűbb helyei – köztük a Michelin-csillagos Széll Tamáshoz és Szulló Szabinához köthető Stand25 Bisztró is, és történt pár új nyitás is az idén. Bíró Lajosék A Séf utcája és a Buja Disznó-k mellett pezsgőbárrá változtatták a földszint egy részét, stílusosan az eseményen debütál a Champoint a 4 majomhoz. Izgalmas és elegáns vonalat képvisel új szereplőként az extravagáns kanadai séf, Anatoli Belov a Husikám élén.

A földszinten, a champagne-ok szomszédságában lesz az Arany Kaviár standja, ahol Szása különleges halas mantit készít majd, s mellette az étterem kaviárszakértője, Szalay Edina vezeti be a látogatókat a jobbnál jobb halikrák világába. Ahogy illik, a vendégek saját kézfejükről kóstolhatják meg az Arany Kaviár Gourmet Selectiont, többek között a szibériai tokhal malossolt, a kecsegekaviárt, az osetra malossolt és az imperial kaviárt, s mellé persze cahampagne-t is töltethetnek a poharukba. A MoszkvaTér bisztróban pedig izgalmas változások történnek, hiszen Szása mellé – aki executive chefként mindkét üzletre figyel – nemrég átigazolt Sára Zsuzsi, az Arany Kaviár volt sous chefje, aki pazar fogásokkal készül vasárnapra.

Nemcsak gasztrosztárokkal koccinthatunk majd, hanem a művészvilág népszerű szereplőivel is, akik egyúttal piackonyhát nyitottak, mint Lakatos Márk a Lakatos Műhely-t, vagy Szabó Győző a Steamboo-t, jó őket a pult mögött is látni! A szomszédos Kandalló Market a champagne-hoz illő burgert kínál, s a Haxen Market tradicionális ízei és közösségi asztalai már érkezéskor nagyon csábítók. A földszinti részt erősíti a Vörös Homár gasztrobárja, ahol nemcsak komoly osztrigakínálat lesz, hanem izgalmas tengeri ételek is rendelhetők.

A délutánba nyúló brunchon rengeteg finomság készül a különböző Benedictektől kezdve A Séf párizsis szendvicséig, lesz töltött tintahal, gambas pil pil, lazacok, garnélák, mangalica, kacsa hidegen-melegen, quiche, burger, tonkatsu, ceviche és számos izgalmas fogás erre az alkalomra, a buborékok méltó kísérőiként.

Ritkán van alkalom arra is, hogy csúcsminőségű olasz szarvasgombákat kóstolgassunk, de az Urbani standján lesz erre módunk. A Bolka Bonbon pultjánál pedig nehezen fogunk ellenállni a különleges macaronok sokaságának – de ez egy hedonista rendezvény, ahol úgysem lehet elég a jóból. A kiváló buborékok és melléjük alkotott ételek után – vagy közben – nem mindegy, milyen kávét kortyolunk, de a By Beans üzletében a világ legjobb termőhelyeiről érkező különleges kávék sorakoznak Per Nordby által pörkölve, espresso vagy filter technológiával készítve.

A földszinti közösségi piac helyén Champagne-korzó várja a látogatókat, ez a sétálókóstoló helyszíne, ahol a champagne-standok kínálatából válogathatunk. Jól ismert nevek és a hazai piac új szereplői egyaránt megtalálhatóak lesznek a választékban, akár az önálló standokon, akár a VinCE pop up bárjában.

A kóstolgatás mellett lehetőség lesz alaposabban is megismerkedni a témával, vagyis a gyakorlat mellett elméleti tudásra is szert tehetünk. A VinCE Lounge területén zajlik majd a Sommelier’s Choice program, laza hangulatú minielőadások, beszélgetések a borok és champagne-ok világában jártas szakemberekkel, pezsgőspohárral a kézben.

A téli szezon legstílusosabb vasárnapi brunch eseményére elegáns öltözetet kap a piac, a dress kód a dressy coat, s a nap során a balatonfüredi Kredenc borbár rezidense, DJ Ernő Piaf szórakoztatja a közönséget. Érezhetnénk magunkat akár Párizsban vagy Lyonban is, de ezúttal Budapest egyik legszebb vásárcsarnoka „fürdik” a champagne-ban.

Az eseményre látogatók elővételben a Champagne a Holdon oldalán, és a helyszínen, készpénzes és kártyás fizetéssel is megvásárolhatják belépőiket, s érkezéskor máris egy pohár ajándék Alfred Gratien-nel kezdhetik a napot.

A belépőjegy ára (3990 Ft) nemcsak az első pohár pezsgőt tartalmazza, hanem a programokon való részvételt is, a kóstolandó buborékok vásárlása pedig a standoknál és az éttermekben történik, készpénzes és – helytől függően – bankkártyás fizetéssel.

Akár reggelizni, akár ebédelni, de mindenképp érdemes megérkezni délutánig a Belvárosi Piacra, hiszen ez a vasárnap egyedülállónak ígérkezik a kezdő és haladó ínyencek számára egyaránt.

További információ a Champagne a Holdon oldalán és az esemény Facebook oldalán érhető el.

Tags: , ,

Comments are closed.