Novemberi bikavértesztünkön taroltak az egriek – két tétel is öt csillagot, azaz egyben VinCE-díjat szerzett. Szakértőink kedvencei a Thummerer Pincészet 2013-as Egri Bikavér Superior tétele, valamint a Kovács Nimród Borászat 2015-ös Rhapsody nevű bora lett.

Fotó: Hargitay Olivér

 A Thummerer Pincészet

A Pincészet 1984 óta működik az Egri borvidéken, s a családi vállalkozás évről évre jelentős sikereket ér el vörösboraival. Az idei VinAgorán 2012-es Rébus Egri Cuvée Superior tételük hozta el az egyik Champion-díjat. Tavaly pedig a Magyar Borszakírók Köre is a kedvencei között listázta a 2012-es  Thummerer Egri Bikavér Grand Superiort, s most úgy tűnik, legújabb bikavérük is sikeresen belopta magát az értő kóstolók szívébe.

 

EGRI BIKAVÉR SUPERIOR

Thummerer Pincészet, Eger, 2013, száraz vörösbor

Mély rubinszín; érett, intenzív és jó komplexitású, elegánsan fűszeres illat. Finom és fejlett, meggyes, szilvalekváros, csokoládés jegyekkel. Telt, gazdag, jó arányú és jó intenzitású, koncentrált, még érlelhető bor meggyes, málnás, étcsokoládés ízekkel, szép tanninnal és hosszú utóízzel.

4190 Ft

 

 

 

A Kovács Nimród Borászat

A tulajdonos, Kovács Nimród lapunk augusztusi számában így nyilatkozott: „Mi a nagyközönségnek készítünk borokat, nem a borszakértőknek” – mégis úgy tűnik, a szakmabelieket is sikerült meggyőzniük. Az Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található borászat egyébként büszke arra, hogy az Egri borvidék három legjobb területének mindegyikén fekszenek szőlőik.

RHAPSODY

Kovács Nimród Borászat, Eger, 2015, száraz vörösbor

Mély rubin- és bíborszínű bor gazdag, jó intenzitású illattal. Finoman fűszeres, vaníliás, érett cseresznyés és rumos meggyes jelleg kis füstösséggel. Közepesnél testesebb, jó arányokkal bíró, élénk savú, jól elkészített, élvezetes tétel. Ízeiben koncentrált, gyümölcsös, szép és tartalmas.

3490 Ft