VinCE Magazin

Márton-napi programajánlóMárton-nap hagyományosan az új bor és a libából készülő ételek ünnepe – nem csoda hát, hogy számos gasztronómiai program várja ilyenkor az ínyenc közönséget határon innen és túl. Ezek közül válogattunk.

Szent Márton Napi Újborünnep a Bock Pincében

A Bock Pince 15. alkalommal rendezi meg saját újborünnepét a Bock Hotelben november 10-én. A főszerep természetesen a libából készült ínyencségeké és Szent Márton boráé lesz, de a kiváló borok és ételek mellett izgalmas koncertek és új helyszínek is várják majd az érdeklődőket.

A mára hagyománnyá vált rendezvényen ezúttal a Magna Cum Laude, Gájer Bálint, St. Martin, a BorCanto, a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar és az EXIT zenekar gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról, akik kóstolón is részt vehetnek, ahol a Capella 2009 mellett az Artis Csokoládéműhely kézműves bonbonjait is megízlelhetik és megismerkedhetnek az Ikon Szappan és a Whirlpool újdonságaival. Az ünnepség során már előjegyezhető lesz a Bock Appétit című szakácskönyv, amely az idén 15 éves Bock Óbor Étterem legnépszerűbb fogásait tartalmazza és december elején kerül forgalomba.

További információ ide kattintva érhető el.

Márton-napi borkóstoló a Fertő tónál

A Fertő tó környékén mindig történik valami. Most éppen a Pannon Ősz programsorozat, amelynek csúcspontja a Márton-nap környékén a Fertő tavi bortermelő településeken megrendezett Martiniloben programsorozat. Ez annak a hagyománynak a folytatása, amely szerint a tó környéki borosgazdák november 11-én rendre megkóstolták és értékelték a borokat. Ha úgy ítélték meg, hogy már érett, akkor megkeresztelték, s így hivatalossá vált, hogy fogyasztható. Manapság már nemcsak a borosgazdák kóstolják meg Márton-nap tájékán a borokat, hanem a nagyközönség előtt is szélesre tárják a pinceajtókat. A jó borokhoz persze finom ételek is dukálnak! A Martiniloben ugyan Márton-naphoz kötődik, de nemcsak egy napig, hanem október végétől november közepéig tart.

November 9-11. között a burgenlandi borászat fővárosába, Gálosba (Gols) várják a borkedvelőket, ahol több mint nyolcvan pince fogadja majd a vendégeket. Kismartonban (Eisenstadt) pedig Márton-napi búcsút rendeznek november 11-én. A Martiniloben programsorozata november 17-18-án Mosontétényben (Tadten) a bornapokkal zárul.

További információ itt érhető el.

VIII. Márton Napi Borfesztivál

Nyolcadik alkalommal rendezik meg Danubius Hotel Gellért Márton-napi borfesztiválját, az idén 100. születésnapját ünneplő szálloda csodálatos épületében. A nyolcadik Márton napi Borfesztivál gasztro-programjai is a Gellért századik évfordulóját idézik: Száz év vagány butiksörfesztivállal indul a nulladik nap, ahol válogatott söröket kínálnak. A Százszorséf lakosztályétteremben ismét Michelin-csillagos séf, méghozzá Palágyi Eszter, készíti a prémium kategóriás menüt. A Száz százalék Gellért borvacsora séfjei kreativitásukkal és a fogásokhoz illő borokkal ünneplik a Gellért évszázados vendéglátását, és a Száz liba egy sorban Márton napi Sunday brunch felvonultatja a legkedveltebb libaételeket.

A híres szálloda termeiben bemutatkoznak Magyarország legkiválóbb borászatai, korlátlanul kóstolhatunk több száz féle bort és minőségi pálinkát. Lesz libastand, képviseltetik magukat Budapest válogatott gasztro helyei, és jobbnál jobb koncertek várják a szórakozni vágyókat a Gellért Fürdőcsarnokban., ahol pénteken fellép az Anna and the Barbies és szombaton a Maszkura és a Tücsökraj.

További információ ide kattintva érhető el.

Tags: ,

Comments are closed.