Mint minden hónapban, a VinCE Magazin novemberi számában is bemutatjuk azokat az újdonságokat, amelyeket érdemes megkóstolni, s amely tételekkel érdemes növelni otthoni gyűjteményünket. Az e havi újdonságok között négy kiváló minősítésű tétel szerepel, most ezeket ajánljuk.
NAGY-SOMLÓI JUHFARK, A HÓNAP BORA
Kolonics Pincészet, Nagy-Somló, Magyarország, 2017, száraz fehérbor
Középmély sárga szín. Jó intenzitású és komplexitású, enyhén ásványos és érett fehér gyümölcsökben gazdag illat némi palackbukéval. Telt és gazdag, ízében is az érett gyümölcsösség dominál, mindez kiegészül egy finom minerális karakterrel és a kortyot alátámasztó élénk, vibráló savtartalommal.
3500 Ft
MAZARRÓN VINAS DEL CENIT
Tierra Del Vino De Zamora, Spanyolország, 2016, száraz vörösbor
Mély rubinszín egy kis barnás széllel. Érett, mediterrán jellegű illat cseresznyével, szilvával és finom fűszerességgel, melyben megjelennek a palackos érlelés jegyei is. Szájban telt, integrált tanninú és jó egyensúlyú bor gazdag gyümölcsösséggel és jó hordóhasználattal.
3980 Ft
CHARDONNAY ETYEKI KÚRIA
Etyek–Buda, 2016, száraz fehérbor
Világosabb árnyalatú sárgászöld szín. Tiszta, jó intenzitású, almára, körtére emlékeztető illat. Ízben is a kristálytiszta ízek jellemzik, ami almás karakterrel, finom gyümölcsösséggel, harmóniával és élvezetes savtartalommal párosul. Jó inni!
2600 Ft
TOKAJI KABAR KÉSŐI SZÜRETELÉSŰ
Péter Pincészet, Tokaj, Magyarország, 2017, édes fehérbor
Világos aranysárga szín. Az illata rabul ejtő sárgabaracklekvár és trópusi gyümölcsök. Ízben édesen krémes, olajosan folyó, lassú mozgású bor, itt is trópusi gyümölcsökkel és aszalt sárgabarackkal. Nagyon szerethetőre hangolt.
3000 Ft