VinCE Magazin

Vidéki boros programok MikulásraKét szakmai programot is ajánlunk december második hétvégéjére. Minden év Mikuláshoz legközelebb eső szombatján rendezik meg Jásdi István kezdeményezésére a Vörös Balaton elnevezésű eseményt a Jásdi Borteraszon, melyre idén december 8-án kerül sor. Ugyanezen a napon rendezik meg a Hajósi Pincefalu immár hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogatóját.

A negyedik Vörös Balaton sétálókóstolón idén 13 borász mutatja be pincéjének válogatott vörös szortimentjét. A kiállítók a szokásokhoz híven Jásdi István meghívására érkeznek majd a csopaki borteraszra. Az idei évben a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet, a Csobánci Bormanufaktúra, a Figula Pincészet, a Garamvári Szőlőbirtok, a Guden Kisbirtok, a Homola Pincészet, a Jásdi Pince, a Káli Kövek Borászat, a Kislaki Bormanufaktúra, a Pálffy Pince, a Petrányi Pince és Borterasz, a Szent Donát Birtok és a Villa Tolnay Borház vörösborait kóstolhatják majd a vendégek.

A IV. Vörös Balaton újdonsága, hogy a borkóstoló nem ér véget a Jásdi Borteraszon, hiszen az idén nyílt csopaki Szomszéd Kertje vacsorával, élő zenével várja a vendégeket a sétálókóstoló végeztével. A Vörös Balaton kapcsán a csopaki Petrányi Pince és Borterasz készül tematikus borvacsorával, aki pedig nem jut el Csopakra a hétvégén, december 5-én Budapesten a Kóstolom Borbárban kaphat egy kis ízelítőt a Vörös Balaton hangulatából Légli Géza és természetesen Jásdi István tolmácsolásában.

A VinCE Magazin tavalyi beszámolója a Vörös Balatonról itt olvasható.

Közeledik az év utolsó rendezvénye a meseszép Hajósi Pincefaluban is. A már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogató december 8-án, szombaton kerül megrendezésre. A fesztiválon 15 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy idei év újborai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja. A karácsonyi hangulatot fokozva egy kisebb adventi vásárral is készülnek az ide látogatóknak, kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosítva minden korosztály számára.

Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér biztosan lesz a rendezvényen – a legfrissebbektől kezdve évjáratos különlegességekig a legkülönbözőbb fajta borokat lehet majd kóstolni.

Tags: , , , ,

Comments are closed.