VinCE Magazin

5 italtipp a síszezonraLegyen egy bögre gőzölgő ital, vagy egy pohár jéghideg frissítő, valamit mindenképpen jólesik meginni egy síeléssel töltött, hosszú nap után. De mivel öblítsük le a fáradtságot, amikor már alig bírunk lábra állni, és az arcunkat is pirosra csípte a hideg? Adunk néhány remek ötletet!

Fotó: Outside Magazine

1. Mentalikőrös forrócsokoládé

Akik szeretik az After Eightet (márpedig ki ne szeretné?), egyenesen imádni fogják ezt a forró finomságot, amely Németországból ered. De azért mi is mondunk három érvet mellette: a forrócsokoládé mindig jó választás, ha valami édesre vágyunk télen, az alkohol felmelegít, ugyanakkor a mentának élénkítő, frissítő hatása van. Kell ennél több?

Fotó: Brooklyn Supper

2. Bombardino

Krémes és édes tojáslikőr brandyvel és kávéval kombinálva, tejszínhabbal koronázva, melegen tálalva – ez a bombardino. A legenda szerint egy olasz fiatalember készített ilyet először egy hüttében a hideg időben érkező vendégek számára, aki valami forró italt kértek tőle, ami se nem tea, se nem kávé és van benne alkohol. A keverék állítólag olyan ütősre sikerült, hogy a vendégek egyenesen bombasztikusnak nevezték, így kapta az „il bombardino” nevet. Az ital ma már nemcsak az olasz, de az osztrák és a francia Alpokban is népszerű.

Fotó: ITALY Magazine

3. Salmiakki Koskenkorva

A finnek nemzeti nyalánkságként tartják számon a medvecukrot, ráadásul sós verzióban is fogyasztják. Ez a likőr úgy készül, hogy medvecukrot és kristálycukrot oldanak fel vodkában több napon keresztül. Talán kissé bizarrnak hangzik, de nem lehet véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb alkohol a skandináv országban. Egy esélyt mindenképpen megérdemel!

Fotó: Nordic Spirits

4. Lemongrass & chilli martini

A citromfű és a chili kombinációjáról valószínűleg sokan rögtön a thai konyhára asszociálnak. Érthető, ugyanakkor ez az ital főleg az európai luxusüdülőhelyeken népszerű. A chili felmelegít, a citromfűnek pedig egyszerre van frissítő és nyugtató hatása.

Fotó: Pinterest

5. Kávé-grog brandy-vel

Ez a svéd specialitás biztosan jól esik majd a legnagyobb hidegben is. Mivel van benne tojássárgája, cukor, kávé és brandy, így nemcsak remek energiabomba, de egyszerre működik desszertként és kellemes italként is.

Fotó: Pinterest

Forrás: The Telegraph

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.